boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

collectie

Op deze pagina’s staan alle tips van Boekhandel Over het water, kriskras door elkaar. Laat je verrassen.

Wil je meer ordening? Kijk rond op de aanraders-pagina of via de categorieën.

adiba de oude heks schotveld

Dit kinderboek over een oeroude dorpsheks is weer een schot in de roos van Janneke Schotveld

García Márquez en de Honeymoonquiz, Boersen

Persoonlijke verhalen met een boodschap voor ons en onze toekomst

Het mooiste boek van grote viezigheid socha

Schitterend informatief boek voor de jeugd over goor en schoon

RAAF LINKS AFsloeg de vlieger

fijn wegloop- en terugkomverhaal over een tienjarige

Magisch realistische detectiveroman waarin een naamloze, pas gescheiden, ketting rokende dertiger op zoek moet gaan naar een zeer speciaal schaap.

Sei Shonagon was een hofdame in het tiende-eeuwse Japan, de hoogtijdagen van het keizerlijk hof. Ze tekende alles op wat haar aantrok of afstootte in haar omgeving en schetst zo een uniek portret van een gesloten wereld waarin poëzie, de liefde en een hoogontwikkeld gevoel voor ritueel de toon aangeven.

De Opwindvogelkronieken is niet zomaar een roman maar een index van menselijke eigenaardigheden. Een lange reeks petites histoires toont de onmogelijkheid om een ander mens wezenlijk te doorgronden.

De kat is een ontroerende, poëtische roman over de vergankelijkheid van het leven en het vermogen te genieten van kleine, kortstondige momenten van geluk.

Lunch to go van Janine Jansen bevat 60 recepten voor meeneemlunches en is perfect voor iedereen die graag betere eetkeuzes wil maken tijdens de lunch.

Deze atlas laat zien dat je geen hersenwetenschapper hoeft te zijn om ons brein te doorgronden. Aan de hand van boeiende breinvragen en honderden speciaal voor dit boek ontworpen visualisaties kom je alles te weten over je hersenen en jezelf.

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Alom bejubeld en bekroond. Aan de hand van het leven van Eliza May Drayden, schrijfster in de 19e eeuw, neemt Anjet Daanje de lezer mee in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt.

Dit boek presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Een fascinerende, meeslepende en veel completere geschiedenis van de Middeleeuwen, die ons laat zien dat de Middeleeuwen aanzienlijk meer op onze tijd leken dan we misschien denken.