boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ons koloniale verleden in vijftig voorwerpen

Ons koloniale verleden
  • Ons koloniale verleden in vijftig voorwerpen
  • Smeulders e.a.
  • € 49,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 6,95, tenzij anders aangegeven.

Dit boek voegt iets toe, maakt ons koloniale verleden toegankelijker.

Aby:
Kris kras door ons koloniala verleden, niet gesorteerd op jaartal of locatie, maar gebaseerd op tastbare voorwerpen waar een (koloniaal belast) verhaal aan op valt te hangen. Een kostuum van een krijgsheer, een stripboek van Sjors en Sjimmie, een kalebas, een verboden vlag, een schedelmeter. Dit boek voegt iets toe.

De uitgever:
Het Nederland van nu is gevormd door ons koloniale verleden: van alledaagse dingen als de koffie die we drinken en de suiker die we erin doen, tot de eigen familiegeschiedenis of die van de mensen om ons heen. Lang is over dat koloniale verleden eenzijdig verteld, maar de laatste jaren hebben activisten, wetenschappers, musea en journalisten steeds vaker de schijnwerper gericht op verhalen en mensen die onderbelicht bleven. Nieuwsgierig naar die verhalen nodigde ‘de Volkskrant’ elf experts uit om een lijst samen te stellen van vijftig voorwerpen die een verrassende blik werpen op onze koloniale geschiedenis. Deze vijftig verhalen worden geschreven door verschillende auteurs – van jonge historici tot bekende schrijvers. ‘Ons koloniale verleden in vijftig voorwerpen’ biedt daarmee een vernieuwend en completer beeld van ons koloniale verleden.

ISBN 9789021342382
Uitgever Alfabet
Verschenen 2023
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze hardcover