boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

6
maart

De vrije opvoeding van Daniël Boissevain

 

Op woensdag 6 maart gaat Katz Laszlo in gesprek met Daniël Boissevain over zijn jeugd in Ruigoord en over de vraag hoe een kind én vrij én met gezonde grenzen kan opgroeien.

Acteur Daniël Boissevain ging met het schrijven van Het magische kind terug naar zijn jeugd. Hij genoot een allesbehalve “normale” opvoeding, weet je na het lezen van zijn debuut. Daniël groeide op in kunstenaarskolonie Ruigoord en bevond zich vaak als enige kind tussen de met vlinders en bloemen beschilderde volwassenen.

 

 

Kom op woensdag 6 maart naar Boekhandel over het water om te horen over hoe het was om – zoals Daniël zei in een interview met de Volkskrant – op te groeien in een groep van “grote kinderen, die deden wat ze wilden.”

Daniël Boissevain is acteur en theatermaker. Hij speelde in televisieseries als Gooische Vrouwen en All Stars en in diverse films, waaronder Peace of My Heart. Hij won de publieksprijs voor zijn vertolking van Herman Brood in Wild Romance. In 2007 ontving hij de Musical Award voor beste hoofdrol in de musical Doe maar! en vorig jaar toerde hij met de door hemzelf geïnitieerde solo De Schuldige door het land, gebaseerd op het Deense filmsucces Den Skyldige. Daniël woont in Amsterdam-Noord.

Katz Laszlo is radiomaker en onderzoeksjournalist. Ze is een geboren Amsterdammer die al reizend tussen drie landen is opgegroeid. Net als Daniël in zijn boek, stelt ook Katz vragen bij haar vrije jeugd. Op het moment woont ze om de hoek van de boekhandel, in Amsterdam-Noord.

Praktische info:
Aanmelden: via Google Form
Start programma: 17.30
Taal: Nederlands

Foto credits:
Daniël door Merlijn Doomernik
Katz door Molly Webster

2
maart

OVER HET WATER LEEST VOOR

Elke eerste zaterdag van de maand: OVER HET WATER LEEST VOOR
Aanstaande zaterdag komt vriendin van de boekhandel Luna Cozijn voorlezen uit haar favoriete kinderboeken. Omdat lezen begint bij voorgelezen worden!

– We starten om 11.00 tot max. 11.45
– Voor kinderen van 0 tot 6 jaar
– Wij zorgen voor koekjes, koffie en limonade
– Aanmelden niet nodig