boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

14
oktober

Kinderboekenweek: Iven Cudogham leest voor uit Anansi!

© Chris van Houts, Amsterdam

In de Kinderboekenweek krijgen we bezoek van Iven Cudogham! In zijn serie prentenboeken over Anansi vertelt hij met vaart en aanstekelijk plezier verhalen over de ondeugende en wereldberoemde spin, die niet heel sterk is maar wel superslim! Met groot succes: inmiddels zijn er al drie boeken uit: Anansi de spin en de gulzige tijger, Anansi de spin – sterker dan olifant, en Anansi de spin – een koekje van eigen deeg. Een vierde – Anansi de spin en de eieren voor de koning – is in aantocht. Ook zijn er knuffels, spelletjes en zijn de boeken voor televisie bewerkt als animatieserie. Maar de beste én leukste manier om met Anansi kennis te maken, is toch wel door te luisteren naar een verteller, en Iven Cudogham ( is een meesterverteller. Kom dus luisteren, op vrijdag 14 oktober om 15.30 uur, bij Boekhandel Over het water!

(foto Iven Cudogham: Chris van Houts)

Kinderboekenweek met Iven Cudogham en Anansi
Vrijdag 14 oktober, 15.30 uur – 16.30 uur
Locatie: Boekhandel Over het water
Entree: gratis, maar fijn als je je aanmeldt: post@boekhandeloverhetwater.nl

8
september

Cursus DIEP LEZEN

cursus diep lezen

Diep in een boek duiken! Er meer uithalen! Ineens snappen waarom je het ene boek zo mooi vindt en het andere juist niet uitkrijgt. Aan 1 bladzijde genoeg hebben om te kunnen bepalen of een roman iets voor je is. Je gevoel voor een boek met voorbeelden en onderbouwing verwoorden. Je leesplezier door kennis vergroten. Zoek je dat? Dan is de cursus DIEP LEZEN voor jou.

DIEP LEZEN biedt je inzicht in leestechniek en leesprofiel. Je leert technieken en begrippen om beter te doorgronden wat en hoe je leest. Niet alleen over de inhoud, maar de structuur, de stijl, de opbouw en het vakmanschap. Niet alleen welk boek je mooi vindt, maar waarom je het mooi vindt. Ontwikkel je eigen leesprofiel, herken de overtuigingsmiddelen van de schrijver en word je bewust van externe factoren…

Data: 8, 15, 22 en 29 september, 13 en 27 oktober.
Kosten: 195 euro (inclusief cursusmateriaal en koffie, thee etc.) LAST MINUTE KORTING: NU 175,-

Meld je snel aan!

17
september

Theatergroep Alkmaar speelt: Onder het Melkbos

Helaas is deze voorstelling inmiddels helemaal vol! We houden wel een wachtlijst bij, voor als er reserveringen komen te vervallen. Wil je daarop? Stuur dan een mail naar post[at]boekhandeloverhetwater[punt].nl

Een tijd geleden hoorde acteur Nico Meurs Lot in aflevering #5 van onze podcast praten over Onder Het Melkbos, Erik Bindervoets vertaling van Dylan Thomas’ Under Milk Wood. Meurs, getroffen door het aanstekelijke enthousiasme, besloot daarop de huiskamertheatervoorstelling die TALK – Theatergroep Alkmaar van Onder Het Melkbos heeft gemaakt, aan te bieden aan Boekhandel Over het water. Het resultaat is dat wij u mogen uitnodigen om op zaterdagavond 17 september naar de winkel te komen voor Onder Het Melkbos! Wees er snel bij, want er zijn voor deze unieke huiskamervoorstelling maar een beperkt aantal kaarten!

Datum: Zaterdag 17 september
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Boekhandel Over het water
Entree: €15,- / Reserveren: post@boekhandeloverhetwater.nl
Kaarten zijn direct in de winkel af te halen

ONDER HET MELKBOS

Onder Het Melkbos is een literair hoogstandje van de beroemde Welshe dichter Dylan Thomas. Oorspronkelijk, halverwege de 20ste eeuw, als “stemmenspel” door hemzelf op de radio vertolkt, vond de tekst sindsdien zijn weg naar theater, TV en bioscoop. Talloze keren is het gespeeld en verfilmd in even zovele vormen: van theatermonologen, voltallige ensemblestukken met meer dan vijftig spelers tot psychedelisch ogende televisie-films. In 2021 speelde het Britse National Theatre een succesvolle toneelversie op West End in Londen, met in de hoofdrol de bekende acteur Michael Sheen.

Onder Het Melkbos, in deze theaterbewerking gebaseerd op de prachtige nieuwe vertaling van Erik Bindervoet uit 2020, neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, alwaar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden.

De tientallen rollen worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9m2 een ode brengen aan: literatuur en theater. Maar bovenal: aan de verbeelding!

Onder Het Melkbos wordt onder de vlag van TALK (Theatergroep Alkmaar) gespeeld door acteurs:

Linda van Pesch – van Ginneken en Nico Meurs in een regie van Maarten Elout.

Bekijk hier de trailer:

 

Under Milk Wood © The Dylan Thomas Trust 1954.