boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

24
april

OVER HET WATER LEEST SAMEN

Het is al laat, het dekbed heb je zo hoog mogelijk opgetrokken om geen kiertjes kou binnen te laten en je zegt je tegen jezelf: nog eentje dan, nog een hoofdstuk en dan slapen. En voor je het weet zeg je het weer, nog ééntje dan! Gulzig lezen is heerlijk. Je vergeet de tijd. De wereld om je heen.

En dan is het boek plots uit. Wham! Lig je daar opeens, in je eentje. Met je ervaringen, emoties, belevenissen. Het antwoord op deze koude douche:
OVER HET WATER LEEST SAMEN

Onze nieuwe leesclub komt – voor nu nog – onregelmatig bijeen. Bibi zal de moderatie verzorgen. We delen leeservaringen, analyses, favoriete personages, associaties en meer.

Kaartjes voor het deelnemen aan de leesclub kosten €12,50 (inclusief koffie/thee/ander drankje).
Woensdag 24 april van 20.00 tot circa 22.00 (deuren openen vanaf 19.45).
Max. tien mensen kunnen deelnemen.
Voor de eerste editie lezen wij In het oog van Marijke Schermer.

Aanmelden kan via deze link.

21
april

Stekjesmarkt

Elk voorjaar staat onze boekhandel met een kraam op de jaarlijkse Stekjesmarkt van de Buiksloterkerk. Voor de winkel een traditie, voor ons een primeur. Op de markt is van alles te vinden: producten van biologische teelt, zelfgemaakte zaken zoals jam, honing, chocola, kinderkleren, sieraden, etc. Er is ook veel informatie over groene initiatieven in Noord, natuur, milieu, recycling, etc.

Over het water zal aanwezig zijn met een rijkgevulde boekenkraam. Ook organiseren we een signeersessie met kookboekenschrijver Noni Kooiman. Met Switi Sranan maakte Noni een ode aan de culinaire traditie van Suriname. Denk aan: samosa’s, bakkeljauwkroketjes, salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan.

Noni maakte recent ook een boek over wokken (de wokbijbel) en samen met Jonah Freud  eentje over inmaken met meer dan driehonderd recepten om fruit en groenten, maar ook vlees en vis in te maken en daarmee te bewaren voor later. We nemen ze allemaal mee!

-> De Stekjesmarkt is van 10.00 – 16.00
-> Noni Kooiman signeert om 12.00 bij onze kraam

   

27
april

Tweedehands boeken te koop op koningsdag

Op zaterdag 27 april zijn we gewoon open en speciaal voor deze dag hebben we een assortiment van tweedehands boeken in de aanbieding. Er mag gezegd worden dat we van een ongelooflijk lieve collega boekhandelaar (Boekhandel Het Martyrium) een aantal tweedehands boeken ter sponsoring hebben gekregen. Er zal met grote waarschijnlijkheid iets te drinken zijn.