boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

26
mei

Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival is een vrolijk familiefestival, waar opvoeders met hun kinderen op ontdekkingsreis kunnen gaan naar de werelden van kinderboeken.

Boekhandel Over het water is aanwezig met een boekenkraam!

Zie hier voor meer informatie

29
mei

Blijven of vertrekken: een gesprek over migratie en identiteit

Wanneer Ayaan Abukar in 2013 de kans krijgt om naar haar geboorteland Somalië te gaan kan ze die niet laten liggen. Ze wordt aangesteld als de eerste adviseur van de Somalische aanvoerder van de kustwacht-in-oprichting. Ze ruilt haar veilige woonplaats Amsterdam in voor haar geboortestad Mogadishu, waarin de dreiging van terroristische aanslagen aan de orde van de dag is, waarin ze met geen enkele nautische achtergrond op zoek moet gaan naar een schip dat van de radar is verdwenen, waarin ze verdwaald raakt in de papieren rompslomp van internationale hulpprogramma’s. Met Hotel Mogadishu geeft Abukar het voor velen ongrijpbare Somalië een gezicht, aan de hand van het eigenaardige vacuüm waar ze verblijft: Hotel Mogadishu, waar de elite van de Somalische hoofdstad zich ophoudt.

Op woensdag 29 mei gaat schrijver en theatermaker Sun Li in gesprek met journalist, schrijver én Noorderling Ayaan Abukar over de thema’s van het boek. Tijdens het gesprek zoomen we in op het centrale thema van Hotel Mogadishu: blijven of vertrekken en de eeuwige zoektocht van migranten naar een thuisgevoel. Een thema wat nu alleen nog maar urgenter is met het oog op het aankomende kabinet.

Kom luisteren, kom vragen stellen en reflecteer met ons op de complexe realiteit van migratie en identiteit.

Sun Li (Hong Kong, 1980) heeft een dubbelleven als schrijver. Na haar mémoire De zoetzure smaak van dromenstond ze aan het roer van de theatervoorstelling Happy in Holland, het Chin. Ind. Rest. Kookboek (winnaar Gouden Kookboek) en Rebelse meisjes: 100 bijzondere Nederlandse vrouwen.  Dit jaar verschijnt haar eerste roman bij Uitgeverij van Oorschot, Kom maar liggen.

Het gesprek start om 20.00.

Taal: Nederlands

Aanmelden kan via deze link