boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

23
juni

OPEN TUINKUNSTDAG

Op 23 juni aanstaande vindt de jaarlijkse Open TuinKunstdag plaats. Net als vorig jaar worden tientallen tuinen op Tuinpark Tuinwijck opengesteld voor bezoek. Er zijn open moestuinen, siertuinen en tuinen met kunst of waar muziek ten gehore wordt gebracht. En dan is er nog de boekenkraam. Die nemen wij voor onze rekening, met een mooi samengesteld assortiment tuinboeken.

De open dag is van 12.00 tot 16.00.

Meer over de Open Tuinkunstdag lees je hier.

27
juni

OPENING EXPO ALA SMA TORI

NIET VERGETEN OM MENSEN ALS MENSEN TE ZIEN

In aanloop naar Keti Koti organiseren we een expositie in onze winkel met portretten gemaakt door kunstenaar Maartje Jaquet. Ala Sma Tori betekent ‘verhalen van een ieder’. Maartje portretteerde de afgelopen paar jaar bijna tachtig mensen. Aan dertig van hen vroeg ze wat Keti Koti voor hen betekent en op welke manier ze het herdenken en vieren. Deze portretten, gemaakt met pen en aquarel, en de bijbehorende verhalen heeft ze gebundeld in een boek: Ala Sma Tori. Hier kun je verder lezen over het project.

Een van de geportretteerden is Clayde Menso. Hij is een geboren en getogen Amsterdammer, opgegroeid in Oud-West en Zuidoost en nu woonachtig in Noord. Hij gaf leiding aan verschillende culturele organisaties in de stad en is momenteel directeur van het Internationaal Theater Amsterdam. Om de expositie officieel te openen gaat Maartje met Clayde in gesprek over wat Keti Koti voor hem betekent, over het gezamenlijk herdenken en vieren met Amsterdammers uit alle hoeken en gaten, over solidariteit en over één van zijn lievelings: Madame Jeannette.

Hier kun je je aanmelden voor het gesprek op donderdag 27 juli 20.00 uur.

De portretten zijn in onze winkel te zien van 22 juni tot en met 6 juli.
 
9
juli

Zomerleesclub: Japanse literatuur

Na een geslaagde eerste leesclub in april (we lazen In het oog van Marijke Schermer) gaan we door met samen lezen, dit keer met een themareeks. Bij een zomerreeks denk je misschien aan boeken die zich afspelen op de camping of in een Spaans Club Med-achtig hotel (denk de nieuwe D. Verhulst), maar deze zomer lijkt vooralsnog niet op een ‘gewone’ zomer. De zon laat op zich wachten, er ligt een kabinet op de loer waar we niet van kunnen slapen en dan hebben we het G-woord nog niet eens genoemd. De vrolijke zomerboeken houden jullie nog tegoed.

En dus duiken we diep! In de Japanse literatuur stuitten we op universele thema’s als eenzaamheid, schaamte, prestatiedruk en verlies. We gaan op zoek naar troost en schoonheid in de donkere wolken. We delen leeservaringen, analyses, favoriete personages, associaties en meer.  Bibi zal de moderatie verzorgen.

Dinsdag 9 juli 20.00
Als mens mislukt van Osamu Dazai (uit 1948)

Dinsdag 13 augustus 20.00
Kitchen van Banana Yoshimoto (uit 1988)

Dinsdag 10 september 20.00
Boven aarde, Beneden hemel van Milena Michiko Flašar (uit 2023)
(De leesclub voor Flašar in september is vol)

Kaartjes voor het deelnemen aan de leesclub kosten €12,50 per keer (inclusief koffie/thee/ander drankje) of kom naar alle drie de bijeenkomsten voor 30 euro.
Max. tien mensen kunnen deelnemen per keer.

Zomerreeks Japanse literatuur [S]

"*" geeft vereiste velden aan

Evenementen*
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.