boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dagboeken en memoires

Sei Shonagon was een hofdame in het tiende-eeuwse Japan, de hoogtijdagen van het keizerlijk hof. Ze tekende alles op wat haar aantrok of afstootte in haar omgeving en schetst zo een uniek portret van een gesloten wereld waarin poëzie, de liefde en een hoogontwikkeld gevoel voor ritueel de toon aangeven.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

De grappige beschrijvingen van zijn rijlessen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en mijmeringen over Amsterdam en de veranderingen in zijn leven.

De jacht op een tongzoen

Geestig puberjongensdagboek. Je snapt ’t wel.

Aangrijpende en diepgaande essay, vaak met een knipoog, die ogenschijnlijk over de muziek gaan, maar tegelijkertijd bespiegelingen over het leven zijn.

De onthutsende, belangwekkende en inspirerende memoires van Maryan Hassouni.

Lucas Hirsch beschrijft in Shotgun Wedding het jaar na de moord op zijn beste vriend Derk Wiersum, de strafrechtadvocaat die op 18 september 2019 op de stoep voor zijn huis in Amsterdam werd doodgeschoten.

Bernard Wesselings ontroerende, literaire memoir over zijn vader, een toegewijd classicus, laat zich lezen als een zoektocht naar de aard van verering.

Intieme autofictie van een auteur die niet alleen mooi kan schrijven, maar ook heel mooi kan denken.

Negen steden is een literair reisverhaal, een politiek-historisch essay en een bevlogen cultuurgeschiedenis ineen.

Moederstad is de intieme biografie van Jakarta, de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Journalist Laurie wordt boer op de familieboerderij in Schotland. Zijn gedetailleerde observaties van landschap, mensen en zichzelf brengen zijn verhaal over modernisering en verlies in de landbouw meteen tot leven.

Openhartige, onthullende en onderhoudende gesprekken tussen Barack Obama en Bruce Springsteen.

Een een bloedstollende mix van true crime, journalistiek en memoir, achter de schermen van Poetins Rusland.

Alle culinaire kennis die Nigel Slater in zijn carrière als kookboekenauteur en culinair journalist heeft opgedaan, vervat in de recepten die hij thuis maakt.