boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Jullie lezen

Naar zachtheid en een warm omhelzen Van Dis

De bejubelde Van Dis bejubeld de volwassen opvoeder die wèl van hem hield

De Jong_De grootsheid van het al

Een echte roadnovel, vanuit het nabije Rotterdam te voet naar de verte

Zoals gehoord in de podcast! (2.6)

Zoals gehoord in de podcast! (2.6)

Best verkocht in 2022

Best verkocht in 2022

Best verkocht in 2022

Deze atlas laat zien dat je geen hersenwetenschapper hoeft te zijn om ons brein te doorgronden. Aan de hand van boeiende breinvragen en honderden speciaal voor dit boek ontworpen visualisaties kom je alles te weten over je hersenen en jezelf.

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Alom bejubeld en bekroond. Aan de hand van het leven van Eliza May Drayden, schrijfster in de 19e eeuw, neemt Anjet Daanje de lezer mee in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt.

Dit boek presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Een fascinerende, meeslepende en veel completere geschiedenis van de Middeleeuwen, die ons laat zien dat de Middeleeuwen aanzienlijk meer op onze tijd leken dan we misschien denken.

Een nieuwe historische roman van Maggie O’Farrell, de schrijver van Hamnet.

Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen.