boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

'Vergeten' aanraders

Soms vergeet ik een boek aan te raden. Omdat ik denk dat iedereen het al kent. Al heeft. Been there, done that. Gaap daar heb je haar ook nog eens met dat boek van x jaar geleden. En dan kom ik er bij toeval achter – meestal omdat iemand anders het aan een derde aanraadt – dat lang niet iedereen die schrijver al kent, dat boek al heeft gelezen, al een editie op de plank heeft staan.

Uit Lucs top 5 van 2022!

De Opwindvogelkronieken is niet zomaar een roman maar een index van menselijke eigenaardigheden. Een lange reeks petites histoires toont de onmogelijkheid om een ander mens wezenlijk te doorgronden.

In Gesprekken met vrienden van Sally Rooney komt de vriendschap tussen twee artistieke en intelligente jonge vrouwen onder druk te staan als een van hen een relatie krijgt.

Een héél goed literair boek, waarin de structuur van het boek je heel ingenieus het verhaal in trekt, waarna Yanagihara je treft met wat ze te vertellen heeft en je overmand wordt door emoties.

Een intelligente roman over migratie, zwartheid, geschiedenis en de liefde.

Intieme autofictie van een auteur die niet alleen mooi kan schrijven, maar ook heel mooi kan denken.

Geëngageerde gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tijdloos.

Een heel mooi, klein boek. Zeer terecht genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

kalmechaos

‘Kalme chaos is the only book that took me three weeks to read out of sheer beauty.’ – Lot aan Sandro Veronesi