boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

eva

eva bohannon
  • eva
  • cat bohannon
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 7,95, tenzij anders aangegeven.

Wat heeft het vrouwelijk lichaam tot het vrouwelijk lichaam gemaakt

Aby:
Superinteressant. Wat heeft het vrouwelijk lichaam tot het vrouwelijk lichaam gemaakt. Welke stappen zijn er in de evolutie gezet. Waarin onderscheiden vrouwelijke mensen zich van andere vrouwelijke wezens (en van mannelijke mensen). Een overzicht van een veelheid aan gedegen onderzoek en visies komt aan bod, in rijk (soms een ietsje te rijk) taalgebruik.

de uitgever:
‘Bohannon herschrijft het traditionele verhaal van de evolutiebiologie door vrouwen in het middelpunt te plaatsen. Boeiend, speels, scherpzinnig en goed onderbouwd.’ The New York Times

Waarom leven vrouwen langer dan mannen? Hoe komt het dat vrouwen borstvoeding kunnen geven? Waarom komen vrouwen in de menopauze? En bestaat het vrouwelijk brein echt?
In Eva beantwoordt Cat Bohannon vragen die wetenschappers tientallen jaren hebben laten liggen. Met grenzeloze nieuwsgierigheid en scherpe humor legt ze uit hoe het vrouwelijk lichaam zich de afgelopen 200 miljoen jaar ontwikkeld heeft.Eva is niet alleen een ingrijpende herziening van de menselijke geschiedenis, het is een dringende en noodzakelijke correctie in een wereld die zich veel te lang primair op het mannelijk lichaam heeft gericht.
Eva heeft de ambitie en reikwijdte van Sapiens en Het begin van alles en brengt een ware paradigmaverschuiving teweeg in ons denken over wat het vrouwelijk lichaam is en waarom het belangrijk is om het beter te onderzoeken. In een krachtige en meeslepende vertelling laat Bohannon ons niet alleen zien wat het betekent om vrouw te zijn, maar ook wat het betekent om mens te zijn.

ISBN 9789403132723
Uitgever de bezig bij
Verschenen 2024
Bladzijden 488 blz.
Bindwijze paperback
Andere talen engels - €24,00