boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Natuur

Boeken over buiten

Dit boek presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen.

Als je de natuur in gaat, is het alsof je een vreemde taal hoort waarvan je geen enkel woord begrijpt. Maar niet meer na het lezen van Soortenschat!

Journalist Laurie wordt boer op de familieboerderij in Schotland. Zijn gedetailleerde observaties van landschap, mensen en zichzelf brengen zijn verhaal over modernisering en verlies in de landbouw meteen tot leven.

Een fascinerend boek over een doodgewone vogel.

Een heerlijk grasduinboek vol weetjes en feitjes aan elkaar gesponnen door een vaardige wever.

Daalder richt zijn blik deze keer niet op de wilde dieren maar op de gedomesticeerde soort die op andere dieren jaagt. Niet de kat, maar de mens, niet om te eten, maar om af te vinken. De ondersoort vogelspotter in al zijn divers pluimage beschrijft Daalder in De soortenjager. Daalder heeft een milde, licht ironische pen die zelfs uren stilzitten en door een verrekijker turen tot een plezier om te lezen maakt.

Wwij zijn fan! En jullie straks ook. Want Het wilde Noorden benadert Noord als een natuurgebied met voor elk wat wils en voor ieder wat te genieten. Vogels kijken op de pont of met verendeterminatiekaart, luisteren naar het landschap of wandelen in de nacht, stikdonkere nacht, wild plukken of (klein) wild spotten.

Een kleine biologische moestuin van Arthur Motté is een toegankelijk basisboek voor tuiniers met eetbare ambities.

Voor beginnelingen met nog niet zulke groene vingers en weinig ervaring is Geluk zit in een groen hoekje fijn startboek. Het uitgangspunt is dat je gelukkig wordt van groen om je heen, door direct persoonlijke effecten op je gemoed via veminderde inkijk in je huis naar bestrijding van regenoverlast in de stedelijke omgeving.

Het bijenbalkon inspireert omdat het zo’n laagdrempelig project van Janssen zelf was: kijken of je in een jaar een kaal balkon kan omtoveren in een insectenoase. Het lukte hem en hij deelt zijn kennis ruimhartig, ter zake kundig en enthousiasmerend.

Aanstekelijke stukjes van de Amsterdamse stadsecoloog over ontmoetingen met de Amsterdamse natuur.

nutteloze dieren bunting

Zinvolle, maar vooral grappige info over ogenschijnlijk nutteloze beesten

vlieg robben

Een aandoenlijk en buitengewoon boekje over 23 dagen leven en dood van een vlieg

terra ultima deleo stern

schitterende tekeningen van de dieren in een prachtige fantsasiewereld