boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Natuur

Boeken over buiten

De woelige wereld van de worm Vola

Geweldig geestig weetjesboek over regenwormen

kabouterboek riphagen

Alles wat je als kind moet en wilt weten over kabouters

Stadse beestjes daalder

Korte, lekker leesbare, informatieve stukkies over Amsterdamse beesten.

pientere pinguins

Puik en informatief prentenboek met pientere pinguïns

Kunst van de natuur

Mooie historische natuurplaten (met toelichting), voor aan de muur of in het boek.

Dit boek presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen.

Als je de natuur in gaat, is het alsof je een vreemde taal hoort waarvan je geen enkel woord begrijpt. Maar niet meer na het lezen van Soortenschat!

Journalist Laurie wordt boer op de familieboerderij in Schotland. Zijn gedetailleerde observaties van landschap, mensen en zichzelf brengen zijn verhaal over modernisering en verlies in de landbouw meteen tot leven.

Een fascinerend boek over een doodgewone vogel.

Een heerlijk grasduinboek vol weetjes en feitjes aan elkaar gesponnen door een vaardige wever.

Wwij zijn fan! En jullie straks ook. Want Het wilde Noorden benadert Noord als een natuurgebied met voor elk wat wils en voor ieder wat te genieten. Vogels kijken op de pont of met verendeterminatiekaart, luisteren naar het landschap of wandelen in de nacht, stikdonkere nacht, wild plukken of (klein) wild spotten.

Het bijenbalkon inspireert omdat het zo’n laagdrempelig project van Janssen zelf was: kijken of je in een jaar een kaal balkon kan omtoveren in een insectenoase. Het lukte hem en hij deelt zijn kennis ruimhartig, ter zake kundig en enthousiasmerend.

terra ultima deleo stern

schitterende tekeningen van de dieren in een prachtige fantsasiewereld