boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het wilde noorden

  • Het wilde noorden
  • Reem Saouma en Joost Janmaat
  • € 20.99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Het is schier onmogelijk dat het verschijnen van Het Wilde Noorden je ontgaan is. NRC, Parool en De Mug besteedden er grote artikelen aan, de boekpresentatie was haast overvol. Reem maakte bij ons een speciale wilde Noorden etalage en ook daarna zetten we het not weken tussen de boeken in de etalage. We hebben een vette stapel op voorraad… Ja, wij zijn fan! En jullie straks ook. Want Het wilde Noorden benadert Noord als een natuurgebied met voor elk wat wils en voor ieder wat te genieten. Vogels kijken op de pont of met verendeterminatiekaart, luisteren naar het landschap of wandelen in de nacht, stikdonkere nacht, wild plukken of (klein) wild spotten.

van de uitgever:

Het Wilde Noorden is een natuurgids voor Amsterdam-Noord. Een kleurrijk boek met routes te land, ter zee en in de lucht, en interviews en achtergrondverhalen over de woeste stadsnatuur. Het Wilde Noorden is een ode aan Amsterdam-Noord en aan de stad als natuurgebied.

Ga kanoën langs de oevers van het Oer-IJ, bushcraften in Tuindorp Oostzaan, op fietssnorkelexpeditie naar de Noorder IJplas of maak veldtocht langs het talud van de A10; het langste natuurgebied van de stad. Ontdek dat Amsterdam-Noord een natuurgebied is waar ook mensen wonen, een leefgebied met miljarden wezentjes die groeien, kruipen, vliegen en bloeien en met wie wij mensen samen de stad vormen.

Het Wilde Noorden is het resultaat van ‘Expeditie Groen’, het Tolhuistuinprogramma naar de stadsnatuur. Het boek is een verslag van de reis naar alle urban jungles, maar ook een eerbetoon aan Amsterdam-Noord en alle menselijke bewoners die zich onbaatzuchtig inzetten voor het behoud en uitbreiding van dit natuurgebied.

De gids is een prachtig vormgegeven boek bomvol foto’s, kaarten en illustraties. Met een voorwoord van bioloog Freek Vonk en bijdragen van onder andere stadsdichter Marjolijn van Heemstra, tekenaar Jan Rothuizen, ontdekkingsreiziger Arita Baaijens en bioloog Remco Daalder. De gids is gemaakt door Joost Janmaat en Reem Saouma. De gids wordt uitgeven door platenlabel Excelsior Recordings.

ISBN 9789090357546
Uitgever Excelsior Recordings
Verschenen 2022
Bladzijden 168 blz.
Bindwijze Paperback