boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen broekaert
  • De wereldgeschiedenis in twaalf bonen
  • joël Broekaert
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Ja, de geschiedenis van de boon is wél interessant

Aby:
Kleine en grote geschiedenissen van kleine dingen, met aandacht voor cultuur en traditie en de werking van het menselijk lichaam. Leuk hoor. Leerzaam ook.

De uitgever:
Bonen: een oeroude gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Bonen hebben de mens vanaf diens vroegste bestaan gevoed, bonen waren de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de donkerste dagen van de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon werd meegenomen door tot slaaf gemaakte Afrikanen, en groeide daardoor uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie.

ISBN 9789045046556
Uitgever atlas contact
Verschenen 2023
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze hardcover