boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

In lichtjaren heeft niemand haast

  • In lichtjaren heeft niemand haast
  • Van Heemstra, Marjolijn
  • € 22,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Verbinding vanaf de maan

Van Lot:
Eens zei ik tegen een klant dat de schrijfstijl van Marjolijn van Heemstra lijkt als winterlicht dat door hoge ramen naar binnen valt. Helderkoel. Van dat licht waarvan je hersens opfrissen. In haar nieuwe boek, helemaal non-fictie dit keer, verfrist ook het onderwerp. Ze zoekt naar verbinding tussen mensen en vindt dat door naar de maan te kijken. In lichtjaren heeft niemand haast wortelt in Amsterdam-Noord, maar strekt de takken uit naar alle kanten, niet het minst naar het heelal.

Van de uitgever:
Als we in deze tijd ergens te weinig van hebben, dan is het ruimte. Ruimte in onze agenda’s. Ruimte in ons hoofd. Ruimte in ons leven. Maar wat als we het bestaan vanaf de grootst denkbare afstand bekijken? Marjolijn van Heemstra neemt je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt. Langs de vierkante meters waarop we elkaar in de weg lopen, tot de cirkels die we trekken om de zon. Want terwijl de wereld benauwender wordt en ons leven gehaaster, ontdekte ze: in lichtjaren heeft niemand haast. Schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra is al jarenlang gefascineerd door de ruimte.

ISBN 9789083078946
Uitgever De Correspondent
Verschenen 2021
Bindwijze paperback