boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Verslaafd aan ons eigen gelijk

Verslaafd aan ons eigen gelijk Kamphuis
  • Verslaafd aan ons eigen gelijk
  • Lammert Kamphuis
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Hoe om te gaan met starre gedachtes en en dwangmatigheden in het debat

Aby:
Ik bladerde even door het boek, en werd positief verrast door stukken over de werking van de geest, over de dwang om op basis van weining informatie verhalen te creëren (ook als ze niet kloppen), over de neiging ons eigen gelijk van de daken te schreeuwen en meer. Interessant.

De uitgever:
Een urgent en fris pleidooi voor filosofie als medicijn tegen polarisatie
Lammert Kamphuis groeide op in een wereld van wij en zij, waarheid en leugen, wit en zwart. Tien jaar geleden brak hij met pijn en moeite los uit zijn streng religieuze milieu in de hoop daarbuiten eindelijk ruimte te vinden voor grijstinten. Tot zijn verbazing ziet hij echter dat de samenleving meer en meer gaat lijken op de fundamentalistische kerk waaruit hij zich bevrijd heeft. We worden opgedeeld in verschillende kampen, hebben weinig aandacht voor nuance en steeds minder begrip voor andersdenkenden.
In Verslaafd aan ons eigen gelijk schrijft Kamphuis filosoferen voor als medicijn tegen vastgeroeste overtuigingen. Met een verhelderende analyse en verrassend praktische tips laat hij zien hoe we onze geest kunnen trainen om leniger te worden. De samenleving als geheel, maar ook organisaties en relaties schreeuwen om deze vaardigheid. Lang leve perspectivistische lenigheid!

ISBN 9789403128351
Uitgever de bezige bij
Verschenen 2023
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze paperback