boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

In schaamte kun je niet wonen

In schaamte kun je niet wonen Hochstenbach
  • In schaamte kun je niet wonen
  • Cody Hochstenbach
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Schelle lampen op de beschamende woonpolitiek

Aby:
In “uitgewoond” maakte Hochstenbach gehakt van de huidige woonpolitiek. Met “In schaamte kun je niet wonen” geeft hij de slachtoffers van de woonpolitiek meer gevoel en gezicht, en zet hij die politiek in een scheller en beschamender licht.

De uitgever:
Cody Hochstenbach doet onderzoek naar de woningmarkt en publiceerde in 2022 het invloedrijke Uitgewoond. Hij schreef daarin onder andere over zijn vader die tijdelijk dakloos was en de sociale huurwoning van zijn moeder.
Na publicatie belde zijn moeder hem boos op: waarom moest hij zo nodig de vuile was buiten hangen?
Dit telefoontje bracht hem een nieuw inzicht: schaamte is cruciaal om de wooncrisis te begrijpen.
Door schaamte centraal te stellen, schijnt Cody met dit vlammende én persoonlijke verhaal een nieuw licht op de impact van het woonbeleid dat stelselmatig levens verwoest.

Cody Hochstenbach (1989) is als stadsgeograaf verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij spreekt zich tegenover een breed publiek fel uit over de wooncrisis. In 2019 ontving hij de prestigieuze NWO Veni-beurs om onderzoek te doen naar beleggers op de Nederlandse woningmarkt. Uitgewoond werd genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs en als NPO Radio 1 non-fictieboek van het jaar.

ISBN 9789493320079
Uitgever das mag
Verschenen 2023
Bladzijden 100 blz.
Bindwijze paperback