boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De schilders van Amsterdam

schilders van amsterdam
  • De schilders van Amsterdam
  • Werner van den Belt & Bob Hardus
  • € 29,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Boeiende schilderijen en schilders van Amsterdam, kunsthistorisch belicht

Aby:
Interessante weetjes en wetenswaardigheden over kunstenaars en hun kunst, en tegelijkertijd een boek vol schilderijen van de hoofdstad.

De uitgever:
Amsterdam is een stad van schilders. De gevels en grachten zijn ontelbare malen vastgelegd. Door Hollandse meesters, Franse impressionisten en Joodse ballingen. Van Rembrandt tot Breitner en van Monet tot Max Beckmann. Hun schilderijen maken deel uit van onze herinneringen én droombeelden van de stad. Het boek De schilders van Amsterdam gaat over groepen kunstenaars die verslag doen van de ontwikkeling van het Amsterdam waarin zij leefden. Soms tonen zij de verstilde vertwijfeling van een stad in verval, maar vaker nog zien we een vibrerende potpourri van afbraak en opbouw. Amsterdam is zoals het leven zelf, voortdurend in ontwikkeling. Hotspots veranderen, stijlen komen en gaan. Veel kunstenaars vonden elkaar aan de rafelranden van de stad. Noodgedwongen schoven ze na enige tijd weer door naar andere plekken waar het leven nog betaalbaar was en de ruimte beschikbaar. Zo ging dat in de zeventiende eeuw, op plaatsen die nu onderdeel zijn van de historische binnenstad en zo gaat het nog steeds; waar Amsterdam groeit daar bloeit de schilderkunst.

ISBN 9789462585157
Uitgever wbooks
Verschenen 2022
Bladzijden 300 blz.
Bindwijze hardcover