boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

de berenbroers

berenbroers cousseau
  • de berenbroers
  • Alex Cousseau & Anne-Lise Boutin
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een erg goed (en mooi) prentenboek over vluchtelingen en (on)gastvrijheid

Aby:
In zijn algemeenheid hou ik niet zo van prentenboeken met een boodschap, maar voor deze maak ik  graag een uitzondering. Wat een geweldig, geestig, prachtig prentenboek over een klein meisje dat drie (of zijn het er vier) beren in huis opneemt, en hoe de omgeving daat niet al te liefdevol op reageert. Zeer de moeite waard. Echt.

De uitgever:
De berenbroers’ is een bijzonder boek over thuiskomen en vriendschap. Lyrisch geschreven en weelderig geïllustreerd is het een teder en invoelend verhaal waarin thema’s als het verwelkomen van vreemdelingen en het openstaan voor anderen subtiel in naar voren komen.
De berenbroers komen van ver. Als ze in een klein dorpje aankomen, nodigt een meisje ze uit om in haar huisje te komen wonen. De beren vertellen haar over de zware reis die ze achter de rug hebben, maar ze maken haar vooral enorm aan het lachen. Samen organiseren ze een feestje voor de buurt. Maar niemand komt… Het meisje gaat met de buren praten om het te begrijpen. En ondertussen maken de berenbroers zich nuttig. Dan staat het gezellige huisje op een nacht in brand. Misschien is dit toch niet de plek waar ze thuishoren? Het is tijd om weer te vertrekken. Ze gaan met z’n vieren; het meisje gaat mee. Ook zij zoekt liever een thuis waar zij en haar vrienden echt welkom zijn. Zullen ze het vinden?

ISBN 9789025777821
Uitgever Gottmer
Verschenen 2023
Bladzijden 40 blz.
Bindwijze hardcover