boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Zo voelt dat

zo voelt dat westera
  • Zo voelt dat
  • Bette Westera en Sylvia Weve
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Inlevingsvermogen voorbij het menselijke, gedichten voor kinderen

Aby:
Je kunt je als dichter in alles inleven. In een drol, een ongedachte gedachte, een schilderij, een stoel. Westera en Weve doen het. Ik zie kansen voor gebruik op school, en voor een goed gesprek over de grenzen van empathie.

De uitgever:
In ‘Zo voelt dat’ duiken de veelbekroonde Bette Westera en Sylvia Weve in de emoties en gevoelens van de dingen in ons leven. Achter alledaagse dingen gaat een wereld van emoties schuil. Een donderbui kan heel opvliegend zijn, een losgelaten knoop bedroefd en een lantaarnpaal onbewogen. In treffende gedichten ontsluit Bette Westera het gevoel van doodgewone dingen. De expressieve illustraties van Sylvia Weve zetten die veelheid van gevoelens kracht bij. ‘Zo voelt dat’ is een gedichtenbundel zoals we van het gouden duo achter o.a. ‘Doodgewoon’ en ‘Uit elkaar’ gewend zijn: met verve, humor en – vooral – veel gevoel laten Westera en Weve de lezer op een andere manier naar de wereld om zich heen kijken.

‘Uit elkaar’ won een Gouden Griffel, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs. Eerder maakten Westera en Weve samen onder andere het boek ‘Doodgewoon’, dat werd bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterse Prijs. In 2019 kreeg Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre de prestigieuze Max Velthuijs-prijs.

ISBN 9789025778064
Uitgever gottmer
Verschenen 2023
Bladzijden 88 blz.
Bindwijze hardcover