boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten

Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten jagtenberg
  • Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten
  • Yvonne Jagtenberg
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Honger! Deze kat heeft HONGER!

Aby:
Ik heb met ‘m te doen, die kat die honger heeft, maar steeds te horen krijgt dat hij iets niet mag eten, omdat juist dát voedsel zo belangrijk is voor de natuur, de wereld, het systeem. Geen muizen, geen gras, geen bijen, geen koe, maar wat dan wel?
Ik herken er wel iets in, als ik samen met mijn interne en externe geweten door de supermarkt of over de markt loop.

De uitgever:
In ‘Piet, de kat die wil weten wat hij wel mag eten’ van Yvonne Jagtenberg wordt Piet, een bolle grijze kater, wakker met een knorrende maag. Vastberaden om iets te eten, staat hij op het punt de eerste vogel die hij ziet te bespringen. Maar dan neemt de vogel het woord en houdt een overtuigend betoog over zijn belangrijke rol in de wereld en waarom hij absoluut niet opgegeten mag worden. Bij elke volgende potentiële hap krijgt Piet dezelfde boodschap te horen. Piet begint te peinzen over zijn eigen plek op de wereld. Hij is maar een gewone kat, misschien niet zo belangrijk. Maar hij wil gewoon weten wat hij WEL mag eten. Gelukkig is er iemand die Piet ontzettend belangrijk vindt en ervoor zorgt dat hij niet hoeft te verhongeren.

ISBN 9789025778453
Uitgever gottmer
Verschenen 2023
Bladzijden 32 blz.
Bindwijze hardcover