boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Mot en de metaalvissers

mot en de metaalvissers rooseboom
  • Mot en de metaalvissers
  • Sanne Rooseboom
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtboek. Echt. Over metaalvissers en rafelranden en ouderliefde en ...

Aby:
Yep. Fan.
Wat een fijn boek over een meisje dat geen meisje-meisje wil zijn, maar stoer is en stoere vrienden heeft en geweldige avonturen beleeft met metaalvissen en onderzeeboten en akelige types en schatten en meer. Helemaal goed.
Volgens de regels van de kunst geschreven. Voor kinderen vanaf een jaar of tien.

De uitgever:
Een betoverende nieuwe jeugdroman van Sanne Rooseboom
De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.

ISBN 9789000381371
Uitgever Van Goor
Verschenen 2022
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze hardcover