boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Mag je zeggen wat je vindt?

mag je zeggen wat je vindt hartog
  • Mag je zeggen wat je vindt?
  • Hartog & Hartog
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Normen en waarden vrolijk en open bespreekbaar gemaakt voor aan de keukentafel en in de klas.

Aby:
Een boek over normen en waarden moet ruimte laten voor debat, voor onderzoek, voor verwondering. Althans, dat vonden de gebroeders Hartog. Met flair, enthousiasme en humor bespreken ze heikele thema’s als godsdienstvrijheid, doodstraf en eigendom. Dat doen ze niet met een belerende vinger maar tentatief, verwijzend naar hoe we elkaar echt behandelen, en hoe je het misschien zou wilen hebben. Ze laten veel ruimte om een eigen mening te ontwikkelen die misschien wel diametraal op die van henzelf staat.
Een boek dat in ieder (bovenbouw-)klaslokaal en op iedere keukentafel thuishoort. Mooi opgemaakt, en voorzien van fijne illustraties van Maartje Kuipers.
Niks mis mee, zeg ik, als 1 van de 2 auteurs.

De uitgever:
Van jongs af aan leer je over wat mag en wat niet, over normen en waarden. Maar wie bepaalt wat goed is of fout? En is de grens daartussen altijd zo duidelijk? Betekent vrijheid van meningsuiting dat je alles mag zeggen, altijd en overal? Wat is respect, en is dat iets wat je krijgt of geeft? Diefstal is verboden, maar wie bepaalt wat van wie is? Mag je liegen als je daarmee iemands leven redt?
Deze en nog heel veel andere vragen komen aan bod in dit boek. Filosofische vragen voor deze tijd, voor kinderen én hun ouders.

ISBN 9789045119663
Uitgever Querido
Verschenen 2017
Bladzijden 128 blz.
Bindwijze paperback