boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Kruispunt

kruiospunt franzen
  • Kruispunt
  • Jonathan Franzen
  • € 25,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Kruispunt is een meesterstuk van Jonathan Franzen

Lot:
Een paar dagen voordat ik Kruispunt begon te lezen, besprak ik met een mede-Franzen fan of Jonathan Franzen eigenlijk wel zo’n groot schrijver is als we dachten. Hadden we zijn werk in onze leesherinnering niet mooier gemaakt? Toen las ik deze recensie van Thomas de Veen en wist weer waarom ik van Franzen hou. Kruispunt is een meesterstuk van hem. In twee dagen voor Kerst 1971 volgen we op z’n Franzens alle leden van het gezin Hildebrandt. In feite staat ieder van hen op een kruispunt.

De uitgever:
Het is 23 december 1971, het weerbericht belooft een witte kerst en ieder lid van de familie Hildebrandt staat op een kruispunt. Vader Russ, hulpprediker van een progressieve kerk in een voorstadje van Chicago, wil zich bevrijden uit zijn liefdeloze huwelijk – zonder te weten dat zijn labiele vrouw Marion met dezelfde gedachte speelt. Hun oudste zoon Clem komt voor de feestdagen naar huis met een beslissing die zijn vader zal verbijsteren. Clems zusje Becky, vanouds de populairste cheerleader op haar school, is onder de bekoring geraakt van de hippiecultuur, en hun puberbroer Perry is het beu om als drugsdealer het geld bijeen te sprokkelen voor zijn eigen verslaving. Iedere Hildebrandt is op zoek naar een beter leven en ziet zich daarin door de anderen gedwarsboomd. Jonathan Franzen wordt al jaren geprezen om zijn onvergetelijke personages en zijn scherpe beeld van het moderne Amerika. Nu, in Kruispunt, tekent hij de generatie die aan de wieg stond van onze hedendaagse dilemma’s. Een tijd waarin alles anders was en toch ook wezenlijk hetzelfde. Met zijn karakteristieke humor en briljante verhaallijnen neemt hij ons vijftig jaar mee terug, naar een wereld waarin we kunnen zien wie we altijd al zijn geweest. Kruispunt is, meer nog dan Franzens vorige romans, een krachttoer van verweven perspectieven, briljante observaties en een constante verhalende spanning. Een radicaal onderzoek naar de menselijke mythe met de familie Hildebrandt, die de politieke, intellectuele en sociale tegenstromen van de afgelopen halve eeuw bezeilt.

ISBN 9789044639186
Uitgever prometheus
Verschenen 2021
Bladzijden 576 blz.
Bindwijze paperback
Ook verkrijgbaar als hardcover - €35,00
Andere talen engels - €19,95