boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Genderqueer

  • Genderqueer
  • Maia Kobabe
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Van Luc:

Een van mijn favoriete boeken is eindelijk vertaald naar het Nederlands!
Gender queer is een prachtig geïllustreerd graphic novel en memoir over gender, sexualiteit en expressie. Het is eerlijk, pijnlijk, af en toe vrolijk en vooral heel mooi. Ik denk dat iedereen zich er in kan herkennen, ook als je geen vragen over je identiteit of gender hebt.

 

Van de uitgever:

Genderqueer, de autobiografische graphic novel waarin Maia Kobabe allerlei demonen uit het verleden uitdrijft, is het verslag van een reis naar zelfidentificatie. Je leest over de verwarring en vernedering die puberale verliefdheden met zich mee kunnen brengen, over worstelen met je coming-out tegenover je familie en de maatschappij, over het vinden van echte vrienden, over erotische LGBTQ+ -fanfictie als uitlaatklep…   Genderqueer was oorspronkelijk bedoeld om Maia’s familie uit te leggen wat het betekent om non-binair en aseksueel te zijn. Maar het werd veel meer dan een persoonlijk verhaal: het groeide uit tot een ontroerende gids die genderidentiteit bespreekbaar en inzichtelijk maakt voor vrienden, bondgenoten, en eigenlijk iedereen.

ISBN 9789002277986
Uitgever Infodok
Verschenen 2023
Bladzijden 240 blz.
Bindwijze paperback