boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

een echte ouder

een echte ouder krijnen
  • een echte ouder
  • Eke Krijnen
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

essays over queer ouderschap en de binnen- en buitenwereld

Aby:
Natuurlijk is Eke een echte ouder. En een echte schrijver die het fenomeen queer-ouderschap onderzoekt en er iets over te zeggen heeft.

De uitgever:
De kinderen van Eke Krijnen hebben drie ouders: twee moeders en een vader. Hun gezin roept nogal eens vragen op: Hebben jullie kinderen dezelfde vader? Wie is nou de echte moeder? Hebben jullie ze op de natuurlijke manier verwekt? Soms vindt Eke die vragen komisch, soms storend en soms doen ze verdriet.

In Een echte ouder onderzoekt Eke de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap die vaak pas aan het licht komen wanneer een gezin niet aan het standaardplaatje lijkt te voldoen. Waarom zien we de ene ouder als een ‘echte’ ouder en de andere niet? Waarom zien we het ene gezin als ‘gewoon’ en het andere als bijzonder? Glashelder analyseert Krijnen wat ze aan queer culture over het gezinsleven tegenkomt, en voegt daar haar visies en ervaringen aan toe. Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

ISBN 9789045047669
Uitgever atlas Contact
Verschenen 288
Bladzijden 2024 blz.
Bindwijze paperback