boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De jongen die van de wereld hield

De jongen die van de wereld hield veldkamp
  • De jongen die van de wereld hield
  • Tjibbe Veldkamp
  • € 17,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtig. Echt waar. Wat een fijn magisch-realistisch jeugdboek over levensgevende liefde

Aby:
Dit is zo’n mooi boek over een kind dat nog niet geboren is maar dat wel wil worden en daar wat moeite voor moet doen (zoals zijn ouders bij elkaar brengen en houden). Prachtige 10+literatuur.

de uitgever:
Adem is een ‘mogelijk kind’. Op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad, springt er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Er bestaan ontelbaar veel mogelijke kinderen en de meeste zullen nooit het levenslicht zien, maar met Adem is iets bijzonders. Als zijn ouders na hun eerste ontmoeting het contact dreigen te verliezen krijgt Adem een voorschot op het leven. Hij heeft kort de tijd om zijn ouders weer bij elkaar te brengen en zo zijn eigen leven veilig te stellen. Met ontwapenende naïviteit gaat hij op pad. Want één ding weet hij zeker: hij wil leven!

Tjibbe Veldkamp schreef een magisch-realistisch verhaal met een klassieke sfeer, waarbij Mark Janssen sfeervolle illustraties maakte.

ISBN 9789045129235
Uitgever querido
Verschenen 2023
Bladzijden 184 blz.
Bindwijze hardcover