boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

brutto

brutto
  • brutto
  • Norman Russel

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

oeioeioei wat lekker!

Aby:
Het eerst dat opvalt aan dit kookboek is het uiterlijk. Grote rode letters, rommelig tekeningetje, vreemde rug, rare bladspiegel. Maar toch is het aantrekkelijk. En dan de inhoud. Oeioeioei wat lekker!

de uitgever:
De langverwachte opvolger van culinaire klassieker Polpo: het allerlekkerste uit de keuken van Florence
‘Als je dit jaar maar één kookboek koopt, kies dan het Italiaanse Brutto. […] Van de cover tot de verrukkelijke foodfotografie en van de bindwijze tot de receptuur: álles klopt aan dit boek.’ – Mara Grimm (maragrimm.substack.com)
Brutto ma buono, ofwel: lelijk maar goed. Dit is de keuken van Florence – verbluffend eenvoudig, met maar weinig ingrediënten, maar uitzonderlijk goed. Dit nieuwe, oogstrelende kookboek van Russell Norman bevat de beste recepten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant Trattoria Brutto. Met gerechten voor elke thuiskok en Russells inspirerende verhalen en insider tips is Brutto een liefdesverklaring aan de eerlijke Toscaanse keuken van een van Italië’s mooiste steden en in het bijzonder aan de bruisende Florentijnse wijk Santo Spirito.
Brutto is gewoon bellissimo. Het perfecte kookboek voor liefhebbers van eerlijk Toscaans eten. Simpelweg briljant.’ – Stanley Tucci acteur, regisseur en maker van de culinaire CNN-serie Searching for Italy
authentiek Toscaans eten
de enige echte opvolger van Polpo (25.000 exemplaren verkocht)
– bijzondere uitvoering: gebonden ‘open’ rug
Ansjovis met boter en zuurdesem; penne met tomaat en wodka; worstjes met gestoofde linzen en mosterd; geroosterde pompoen met borlottibonen en salsa verde; hazelnootschuimkoekjes van slechts drie ingrediënten. De Florentijnse keuken is opgebouwd uit een paar simpele bouwstenen die in een handomdraai worden gecombineerd tot een ongepolijste geen-gedoe-kookstijl waarin smaak centraal staat. Een vreugdevol culinair eerbetoon aan Italië’s meest rustieke, no-nonsense keuken voor elke dag, waar je ook bent.

ISBN 9789464042412
Uitgever fontaine
Verschenen 2023
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze hardcover