boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

de blik van Medusa

De blik van Medusa Haynes
  • de blik van Medusa
  • Natalie Haynes

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een geweldige hervertelling van een Griekse mythe

Aby:
Ik heb genoten van deze ietwat feministische hervertelling van het verhaal over Griekse goden en monsters. De klasiieke blik is niet zo positief over Medusa, maar in dit indrukwekkende  boek wordt ze heel wat liefdevoller afgeschilderd.

de uitgever:
De blik van Medusa versteent niet, integendeel, het verhaal is warm en teder en vergevensgezind. En niet te vergeten, erg geestig.’**** De Limburger
‘Deze spannende, zeer levendige en scherp geschreven roman werpt een verzachtend licht op Medusa.’ Zin Magazine
‘De blik van Haynes op Medusa is een nieuwe waarheid, die we niet meer kunnen én willen vergeten.’ Nederlands Dagblad
‘Wat Haynes in deze roman heel knap doet, is dat ze Medusa’s verhaal vanuit verschillende perspectieven belicht. Ze laat je als lezer beseffen: het maakt uit wie het verhaal vertelt, want het heeft verschillende kanten. Het drama rond Medusa zet ze spannend en ontroerend neer.’ Friesch Dagblad

Een ontroerende en speelse hervertelling van het verhaal van Medusa
Natalie Haynes heeft als missie om nieuw licht te werpen op vrouwelijke personages in Griekse mythen
Medusa is de enige sterfelijke dochter in een familie van Gorgonen. Terwijl ze opgroeit met haar twee zussen beseft ze al snel dat zij de enige van het gezin is die ouder wordt, verandering ondergaat en kwetsbaar is.
Wanneer de god en heerser van de zee, Poseidon, in Athenes heilige tempel een onvergeeflijke misdaad begaat, neemt de godin wraak op een onschuldige: Medusa. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Verbijsterd ziet ze dat haar prachtige krullen vervangen zijn door slangen en merkt ze dat haar blik elk levend wezen in steen verandert. Medusa kan nooit meer naar haar geliefden kijken zonder ze te doden. Ze is gedoemd tot een leven in het halfduister, totdat Perseus aan zijn queeste begint om het hoofd van een van de Gorgonen te pakken te krijgen.
De blik van Medusa is het door vele stemmen vertelde verhaal over een jonge vrouw die een monster werd. En over de vraag of ze ooit wel echt een monster is geweest.

ISBN 9789029097550
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2022
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze hardcover