boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

30 april 2016

Wie zitten op de bank bij Thomas & Chris?

Met trots presenteer ik de line up voor de tweede literaire talkshow Möhlemanns & Köhlemanns
Roos van Rijswijk, Samira Dainan en Hans Maarten van den Brink. Zij nemen plaats op de bank op het podium van Pllek. Wat een mooi programma wordt ’t.

onheilig

Möhlemanns & Köhlemanns is een programma over boeken in al hun hoedanigheden. Chris Keulemans en Thomas Möhlmann zijn de gastheren. Zij interviewen drie schrijvers over hun boeken, deze keer een fictiedebuut uit Noord, een reisverhaal annex memoire en het langverwachte nieuwe boek van de schrijver van Over het water. Tussendoor praten zij met elkaar en met mij over boeken die ons bezighouden, aanraders, lievelingsboeken, belangrijke boeken, boeken voor moeders! Er zijn bovendien mooie boeken te winnen in de boekenquiz.

Dijk Hans maarten van den brink

Onheilig van Van Rijswijk en Dijk van Van den Brink heb ik al uitgebreid besproken hier en hier. Twee prachtige romans, heel verschillend, maar ik genoot van allebei. Ik verheug me erop hen te horen vertellen over hun werk. Samira Dainan schreef Veertig dagen over de rouwperiode na de dood van haar vader. Ze schrijft niet alleen over haar eigen verdriet, maar ook over rouw in andere culturen. Dainan is bekend als zangeres, onder andere samen met de Amsterdam Klezmer Band. Wie weet zingt ze ook wel voor ons…

veertigdagen

Vergeet je moeder en kom op moederdag naar Pllek. Of beter nog: neem je moeder mee! Kaarten: 8 euro. Als je eerst bij Pllek eet, krijg je van ons een gratis drankje. Tot op heden zijn er nog niet zoveel kaarten verkocht, maar het is zeker de moeite waard! Dus schroom niet en haal je kaartjes bij Over het water of online.

 

 

Tot ziens bij Pllek of in de winkel,
Groet!
Lot