boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dijk

Dijk Hans maarten van den brink
  • Dijk
  • Brink, Hans Maarten van den
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een nieuwe Van den Brink

We waren bang dat Hans Maarten van den Brink de pen in de wilgen had gehangen, maar hij schreef een nieuwe roman. Dijk is het verhaal van twee collega’s en een verdwijnend kantoorleven. Wanneer er een afscheidsreceptie wordt gehouden voor Karl Dijk bij het IJkwezen, waar hij zijn hele leven heeft gewerkt, komt hij niet opdagen. Dat zet zijn collega aan tot  omzien. Een roman over vergankelijkheid en weemoed. Ging Van den Brinks pareltje Over het water over ontluikende vriendschap, Dijk gaat over de afstandelijke intimiteit (of intieme afstandelijkheid?) van collega’s. Je kan jarenlang tegenover elkaar op kantoor zitten, samen sjekkies roken, op pad gaan door het hele land, maar wat weet je eigenlijk van de ander?

Hans Maarten van den Brink weet als geen ander een gelaagd verhaal te vertellen in kort bestek. Niet door korte zinnen te schrijven, maar door alleen het noodzakelijkste te vertellen. Enkele scenes schetsen een compleet beeld. Dat vind ik knap en mooi.

ISBN 9789025446406