boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

25 april 2022

Lot’s Leesclub

‘Mooi, maar dat is het woord niet…’ (een citaat van Rutger Kopland), maar wat het dan wel is, daar zoekt Lot graag naar in haar gesprekken over boeken. Zeker als ze een leesclub leidt. Dat gaat ze eindelijk weer doen. 5 Keer in 2022. En wat doen we dan?

In Lot’s leesclub graven we. We vragen ons af wat we precies vinden. Waarom we iets mooi vinden. We duiken diep in de tekst en proberen lagen uit te puren. Daarbij staat centraal wat het boek ons vertelt en wat wij meenemen bij de lezing van een boek. Wil je weten hoe dat gaat, praten over meer dan ‘mooi’? Lees hier. De boeken zijn zowel fictie als non-fictie.

Voorafgaand aan de avond krijg je alvast 1 vraag om je op voor te kunnen bereiden. Soms zullen er extra teksten of overwegingen zijn.

Dit jaar vindt Lot’s Leesclub 5x plaats. Data en titels staan al vast:
16 juniVrij van Lea Ypi
21 juliHet woord voor rood van Jon McGregor
1 september – Een systeem zo magnifiek dat het verblindt van Anna Svensson
6 oktober – Troost van Michael Ignatieff
10 november – Maxwell’s demon van Steven Hall (Let op! Er is van dit boek nog geen vertaling aangekondigd)

Aan Lot’s leesclub kunnen maximaal 8 mensen deelnemen. Het is leuk als de groep een beetje regelmaat kent, daarom bieden we de leesclub in eerste instantie als pakket aan. Je kan alle 5 leesclubs afnemen voor 60 euro. Als er na 15 mei nog plekken over zijn, dan kan je ook los inschrijven op een avond voor 13,50 per keer. Deelnemers van de DIEP LEZEN leesclub, die werd opgeschort vanwege corona kunnen de serie afnemen voor 50 euro of een keer gratis meedoen.

In het kort:

Lot’s Leesclub
‘Waarom vonden jullie dit boek mooi?’
Voor jullie door Lot
-in 2022 op 5 donderdagavonden
-start 16 juni
-De titels zijn al bepaald
-grotendeels vaste groep
-5 avonden in 1 keer: 60 euro, losse avonden: 13,50