boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Een systeem zo magnifiek dat het verblindt

Een systeem zo magnifiek dat het verblindt
  • Een systeem zo magnifiek dat het verblindt
  • Svensson, Amanda
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een verblindend boek

Lot:

Haast hallucinant boek over een drieling, die na hun opleiding zo ver mogelijk van hun Zweedse ouders en een dramatische gebeurtenis vandaan wil raken. De jongen belandt op een mysterieus herseninstituut in Londen, een van de twee meiden sluit zich aan bij een mysterieuze commune op Paaseiland en de andere vestigt zich na een aantal omzwervingen in Berlijn en krijgt steeds meer last van een mysterieuze aandoening. Alles lijkt toch met elkaar te maken te hebben en met elkaar in verbinding te staan. Vreemd verhaal dat doet denken aan cultfilms als External Sunshine on the Spotless Mind: net op het randje van geloofwaardig, maar fijn narratief experimenteel. Door de verwondering over de buitenzinnige kronkels verlies ik me in het boek en vergeet ik de tijd.

Uitgever:

Een waar literair spektakel.

Sebastian, Clara en Matilda zijn een drieling. Ze groeiden samen op in Zweden en zijn toen uitgevlogen naar het buitenland. Sebastian werkt in Londen bij een eigenaardig medisch instituut, Clara interviewt op Paaseiland mensen die wachten op het einde der tijden, en Matilda is na een jaar ontwikkelingswerk in Berlijn beland.

De drie zijn in de loop der jaren van elkaar vervreemd geraakt en hebben slechts sporadisch contact. Tot het moment dat ze een verontrustende e-mail krijgen van hun moeder. Haar bericht zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun hele leven overhoopgooit. Tegelijkertijd beginnen er vreemde voorvallen plaats te vinden. Een moeder ontmoet de duivel op een volkstuintje. Een jonge vrouw hangt zich op aan een deurpost. Alle gebeurtenissen, groot en klein, lijken stukjes te zijn van een groter geheel. Maar welk?

Een systeem zo magnifiek dat het verblindt is een energieke en raadselachtige roman over heel veel dingen, en in de eerste plaats over familie, misverstanden en elkaar vergeven. Een waar literair spektakel met een drieling die dapper probeert elkaar te bereiken in een uit elkaar vallende wereld.

ISBN 9789028450615
Uitgever Wereldbibliotheek
Verschenen 2021
Bladzijden 512 blz.
Bindwijze Paperback

buikbandje

Zo’n boek dat je blij maakt dat je het mag lezen. – Lot