boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

aanraders

Zoek je leestips van ons, de medewerkers van Over het water? Of wil je weten wat jullie lezen, de klanten van Over het water? Aanraders van medewerkers, deskundigen en klanten vind je hier. Ook de kinderboekbesprekingen van Stevie, het boek van de week, Lots favorieten en de boeken van de leesclubs.

Boek van de week

Shalev, Meir
Mijn wilde tuin Meir Shalev

Meir Shalev is bekend van romans als De grote vrouw en De vier maaltijden, waarin hij prachtig de harde levens van immigranten en kibboetsjgangers in Israël beschrijft. Zijn landschapsbeschrijvingen zijn op mijn netvlies geschilderd. Nu richt hij zijn pen op de geneugten van het hebben en onderhhouden van een wilde tuin. En ook hier schildert en tekent zijn pen. Letterlijk, het boek is door hem zelf geïllustreerd, maar ook figuurlijk. Ik zal nooit meer hetzelfde kijken naar een kruiwagen na de lofzang van Shalev op die uitvinding. Onvergetelijk.

Op verzoek van mijn collega Roxanne zal ik tijdens de Boekenweek op verzoek of gewoon als het moment ernaar is, stukjes uit Mijn wilde tuin voorlezen. Ik ben namelijk ook al gevallen voor Meir Shalevs beschouwing over de Libanese ceder en de Bijbel.

Van de uitgever:
In Mijn wilde tuin beschrijft Meir Shalev zijn verhuizing naar de Vlakte van Jizreël in het noorden van Israël, waar hij een haveloos stuk grond aantreft. Hij legt een nieuwe tuin aan, met wilde bloemen, struiken en bomen, die hij liefdevol onderhoudt. Net als het schrijverschap vraagt tuinieren geduld: soms duurt het even voordat het schoonheid oplevert. Elke plant, elk dier dat Shalev ziet, brengt hem op gedachten en inzichten over het leven, de literatuur en koken.