boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

aanraders

Zoek je leestips van ons, de medewerkers van Over het water? Of wil je weten wat jullie lezen, de klanten van Over het water? Aanraders van medewerkers, deskundigen en klanten vind je hier. Ook de kinderboekbesprekingen van Stevie, het boek van de week, Lots favorieten en de boeken van de leesclubs.

Boek van de week

Barry Jonsberg
alfabet van candice phee barry jonsberg

Ik zeg het maar vast, voordat jullie het zelf ontdekken en daardoor teleurgesteld raken: er staat een knoeperd van een typefout op de rug van Het alfabet van Candice Phee. Maar je moet het zo zien: dit wordt die legendarische eerste druk, die iedereen over 20 jaar wil hebben, want dan is Candice Phee een klassieker geworden. Candice is een van de meest eigenzinnige boekpersonages die ik ken. Ze weet heel goed wat ze wil en ze kiest daar wegen voor, die ik niet zou bedenken. Ze schrijft daarover op een deadpan, matter of fact manier, die heel grappig is. In de alfabetopdracht van haar lerares Engels beschrijft ze hoe ze probeert de scherven van de levens van haar dierbaren te lijmen. Wat een charmant meisje, wat een fijn boek.

Van de uitgever:
Candice Phee wil het leven voor iedereen mooier maken. Jammer genoeg is ze nogal onhandig – en heeft ze dat zelf niet door. Van school heeft Candice de opdracht gekregen om zichzelf te beschrijven aan de hand van een alfabet. Ze levert alleen geen a4’tje in, maar een volledig boek… Zo komen we alles te weten over de familieruzie met rijke oom Brian, hoe haar vriend Douglas Benson uit een Andere Dimensie is gekomen (en daar weer naar terug wil), wat er jaren geleden met Candices zusje gebeurde en waarom Aardvark-Vis waarschijnlijk denkt dat Candice God is. En over hoe ze blijft zoeken naar het geluk, voor zichzelf en voor alle mensen om haar heen.