boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Zomerreeks: Japanse literatuur

Na een geslaagde eerste leesclub in april (we lazen In het oog van Marijke Schermer) gaan we door met samen lezen, dit keer met een themareeks. Bij een zomerreeks denk je misschien aan boeken die zich afspelen op de camping of in een Spaans Club Med-achtig hotel (denk de nieuwe D. Verhulst), maar deze zomer lijkt vooralsnog niet op een ‘gewone’ zomer. De zon laat op zich wachten, er ligt een kabinet op de loer waar we niet van kunnen slapen en dan hebben we het G-woord nog niet eens genoemd. De vrolijke zomerboeken houden jullie nog tegoed.

En dus duiken we diep! In de Japanse literatuur stuitten we op universele thema’s als eenzaamheid, schaamte, prestatiedruk en verlies. We gaan op zoek naar troost en schoonheid in de donkere wolken. We delen leeservaringen, analyses, favoriete personages, associaties en meer.  Bibi zal de moderatie verzorgen.

Dinsdag 9 juli 20.00
Als mens mislukt van Osamu Dazai (uit 1948)

Dinsdag 13 augustus 20.00
Kitchen van Banana Yoshimoto (uit 1988)

Dinsdag 10 september 20.00
Boven aarde, Beneden hemel van Milena Michiko Flašar (uit 2023)
(Alvast een discussiepunt want dit boek is in het Duits geschreven, de auteur is Japans-Oostenrijks, maar rekenen we het ook onder de Japanse literatuur?)

Kaartjes voor het deelnemen aan de leesclub kosten €12,50 per keer (inclusief koffie/thee/ander drankje) of kom naar alle drie de bijeenkomsten voor 30 euro.
Max. tien mensen kunnen deelnemen per keer.

"*" geeft vereiste velden aan

Evenementen*
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.