boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

04 november 2022

Coronavervelingbestrijding

Er verschenen twee streepjes op de test en toen stond het leven even stil…
Mijn eerste coronabesmetting was een feit.

Bijna een week zat ik in isolatie. De verveling hield ik buiten de deur met bakken. Elke dag een ander baksel uit Bak & Relax van Jennifer Elliott Dennison.

Een aanrader! In het voorwoord schrijft ze dat dit receptenboek otstond tijdens de lockdowns, toen haar koffie/lunchtentje niet open kon en haar vaste klanten thuis zaten met haar recepten om uit te proberen.
Dat voel je in alles. De recepten zijn foolproof, duidelijk door en door getest door verschillende mensen. De ingrediënten zijn lekker basaal, gebaseerd op je voorraadkast. Na een dag of 3 kon ik alleen nog hartig bakken, want toen was mijn suiker op. Er worden weinig eisen gesteld aan je keukenapparatuur en de porties zijn niet te groot.

Kortom: echt een boek voor de thuisbakker die niet te ingewikkeld, maar wel lekker wil. Want lekker is het! Van supersnelle pindakaaskoekjes tot kalme minitaartjes met tomaat, kappertjes en parmezaan, van langzame citroen-earl grey-polentacake tot vlug yoghurtplatbrood: alles smaakt fijn zelfgemaakt en toch bovenverwachting goed.

Nu ik een aantal recepten onder de knie heb, ga ik zeker ook zonder corona hieruit bakken!