boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

24 november 2015

Wedstrijd Waterkoorts

Waterkoorts

Waterkoorts is een verhaal voor alle kinderen die op zwemles zitten. Of je, net als Elton, door alle instructiebadjes vliegt, of bang bent dat je nooit verder komt dan badje twee, zoals Tijn, je zult je zeker herkennen in het verhaal. Waterkoorts gaat over die twee vrienden, Tijn en Elton, die op samen zwemles gaan om held te worden. Ze willen, net als de man in een film, mensen redden van een krokodil.

Nieuwsgierig geworden naar het boek en naar de schrijver, Mary Heylema? Wij ook! Daarom komt Mary op 5 september naar Over het water.  Om 13.30 komt ze voorlezen uit en vertellen over Waterkoorts. En ze neemt Gitte Spee mee, die de tekeningen voor het boek maakte. Gitte gaat tekenen, terwijl Mary leest.De tekening die Gitte maakt, kun je winnen en het boek ook! Je hoeft alleen maar je mooiste of verschrikkelijkste zwemervaring op te schrijven of te tekenen en op 5 september in te leveren. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats in de kinderboekenweek.

Mary Heylema is schrijver en schrijfdocent. Ze woont en schrijft haar boeken in Disteldorp, om de hoek bij de winkel! Waterkoorts is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar om voor te lezen, vanaf 7 om zelf te lezen.