boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

24 november 2015

Klanten lazen

Op donderdag 5 februari zat een groep klant-recensenten om de leestafel en gaf mij college over recent verschenen boeken. Ze hadden boeken van de leesexemplarenstapel gelezen en vertelde mij alles dat ik moet weten om jullie te kunnen adviseren. Ze vertelden dingen die in geen enkele recensie stonden, voor wie het boek uitermate geschikt zou zijn, en soms boorden ze een boek volledig de grond in. Maar er zaten ook pareltjes bij.

vrijwaterland

Vrij van Willy Vlautin bijvoorbeeld. Jeroen zei: Dit moet iedereen lezen. Een verhaal, in alle eenvoud, over liefde en verval in Amerika.’ Een kritiek op het hedendaagse Amerika las ook Karen, in Waterland van Matthew Olshan. Ze kon niet volledig grip op het boek krijgen, maar vond het prachtig vanwege de schrijfstijl. Waterland verschijnt in mei.

tijdmeters hoe ik per ongeluk

Over De tijdmeters van David Mitchell zei Pleun: Een typische Mitchell. Schitterend geschreven. Mary over het jeugdboek Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing: Een subtiel pareltje voor schrijvende fijnproevers.’

vijand russische staat

Vandaag verscheen De vijand van de Russische staat van Bill Browder. Na de val van het communisme was Browder één van de eerste buitenlanders, die zaken ging doen in Rusland en ontzaglijk goed ook. Nu wil Poetin hem laten vermoorden en dit boek is Browders levensverzekering. Lezer Hieke vertelde dat ze nu meer dan ooit geïnteresseerd is geraakt in de contemporaine Russische economische politiek.

Meer aanraders vind je in de winkel, herkenbaar aan de buikbandjes.

Vanmorgen verwoordde ik voor mezelf het antwoord op de vraag waarom ik een boekhandel in Noord ben begonnen: vanwege de leukste klanten van Nederland.