boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

14 november 2015

Een avond vol Verse Verzen

volumeloge

Ze hadden de volgende morgen wat moeite met wakker worden, de boeken. Liever hadden ze de rolluiken nog wat langer dichtgehouden, in het donker soezend en denkend aan de woorden van de dag ervoor. De klanken. De energie. De zachte stemmen.

Vooral de voordracht van Bas Belleman liet je zachtjes wiegen, alsof de sprookjes die hij verdichtte, niet gruwelijk zijn. De kosmopolitische gedichten van Annemieke Gerrist namen ons mee op een dromerige reis. Ademloos werd er geluisterd. Maar bij de dode eekhoorns van Floor Buschenhenke, van hun koppie tot hun staart openliggen, ten behoeve van Spectatron 2000©, ontwaakten wij. In de zaal murmelde het: ‘Supermooi!’

Zo maakten we kennis met 3 dichtbundels, die dit voorjaar zijn uitgekomen: Volume van een logé van Annemieke Gerrist, De drift van Sneeuwwitje van Bas Belleman en Het moeten eenhoorns zijn van Floor Buschenhenke. Floor en Thomas Möhlmann, de presentatoren van Verse Verzen, raadden ook de nieuwe bundels van Krijn Peter Hesselink, Erik Solvanger en Johanna Geels aan. Thomas memoreerde de onlangs overleden dichter Erik Menkveld. Er werden mooie herinneringen aan hem opgehaald.

De tweede Verse Verzen was weer een feit, een mooi feit. En toen was het weer voorbij, de boekhandel in licht nostalgische stemming achterlatend. Maar nu zijn we klaar voor editie #3 en dan is het traditie!