boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

14 november 2015

Vakantiebestemming nr. 1: De Franse camping

Ah! De charme van lezen op locatie. Zelf neem ik Grand Central Belge van Patrick Verbeken en De Graanrepubliek van Frank Westerman mee, dus je kunt raden waar ik heen ga.

Aanraders voor de Franse camping:

Ariejan Korteweg – Surplace, over de ziel van Frankrijk (19,95) Tip van een klant: geweldig om te lezen in Frankrijk. Legt niet alleen de Franse, maar vooral ook de Nederlandse ziel bloot.

Lorant Deutsch – En route, Op reis door de geschiedenis van Frankrijk (19,90) Over de geschiedenis van het wegennet van Frankrijk en wat je op de weg kan leren over het Franse verleden.

Graham Robb – De ontdekking van Frankrijk (17,50) Mijn favoriete boek voor Frankrijk. Robb fietste door Frankrijk en legt bloot dat Frankrijk al lang een politieke eenheid was voordat het ook een culturele en sociale eenheid werd. Fransen voelden zich pas Frans toen de treinen gingen rijden.

Jean-Michel Guenassia – De club van onverbeterlijke optimisten (15) Een doodgewone puber groeit op in Parijs, jaren ’60. Hij sluit zich aan bij een club oudere, gevluchte Oost-Europese intellectuelen. Een echt lekker dik vakantieleesboek.

Jean-Luc Bannalec – Bretonse verhoudingen (19,95) Ha! Een nieuwe Franse speurder: Commissaris Dupin te Concarneau, beetje chagerijnig, beetje charmant.