boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

10 november 2015

Vakantieleestips van Lot en Floor

deopkomstenondergangvangrootmachten

Tom Rachman- De opkomst en ondergang van grootmachten (19,95) Vanuit haar stoffige tweedehandsboekwinkeltje in Wales sleept Tooly je mee de hele wereld over op zoek naar de raadsels uit haar verleden en in het geval van Tooly Zylberberg zijn dat echte raadsels.
In een dromerige, laconieke stijl schrijft Rachman over Tooly, zodat je van haar gaat houden zonder medelijden. Zijn vrolijke scherpte brengt een glimlach op je gezicht. Jammer dat ik ‘m al vóór de vakantie uitheb!
Het perfecte vakantieboek.

Wanda Bommer – Bijvangst (18,50) Een vervelende vakantie in Toscane loopt hilarisch uit de hand als de auto met inhoud (de chagerijnige puberdochter) wordt gestolen. Fijn boek voor aan het zwembad in de zon.

Bill Bryson – De zomer van 1927 (24,99) De roaring twenties teruggebracht tot 1 roerige zomer. Laat dat maar aan Bryson over.

Leestips van Floor

In Einsteins achtertuin – Amanda Gefter (25,-)
Op haar vijftiende zit Amanda Gefter met haar vader Chinees te eten als hij haar vraagt: ‘Hoe zou jij ‘niets’ definiëren?’ ‘De afwezigheid van iets, de afwezigheid van alles. Hoezo?’ antwoordt ze.
Dit gesprek is het begin van een jarenlange gedeelde obsessie voor natuurkunde. De vrolijke nieuwsgierigheid spat van de pagina’s. Waar ter wereld je ook naar toe gaat op vakantie, doe in ieder geval even Einsteins achtertuin aan om te genieten van het uitzicht.

Landgoed Longbourn – Jo Baker (19,95)
Longbourn is het landgoed van de familie Bennet uit Austens Pride and Prejudice. In deze roman koppelt Baker razend knap (maar dat bedenk je je eigenlijk achteraf pas, tijdens het lezen zit je veel te veel in het verhaal) de wereld van de bediendes aan die van de deftige familie.
Dienstmeisje Sarah slooft met rode, gekloofde handen de hele dag voor de familie. Haar monotone, uitputtende leven verandert volledig als er een vreemde op het landgoed arriveert. Heerlijk in-weg-zink-boek, dat je een een boel te mijmeren geeft. Over persoonlijke vrijheid versus liefde en trouw, bijvoorbeeld.