boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

14 juli 2017

De zomerboeken-nieuwsbrief

alfabet van candice phee barry jonsberg

Weinig dingen versterken de voorpret meer dan het maken van de vakantieleesstapel, in mijn ervaring. Ik ben al begonnen met het maken van lijstjes en stapeltjes. Er moeten boeken uit verschillende categorieën mee. Ruwweg: lekkere boeken, mooie boeken, lichte boeken, zware boeken, boeken voor het hoofd, boeken voor het hart, iets diks, iets duns, iets voor de kinderen (het doet me denken aan dat Engelse trouwversje: something borrowed, something blue) en boeken voor de plek waar ik heen ga.
In die categorieën geven we aanraders.

We, dat zijn Roxanne en ik, het nieuwe kernteam van Over het water. Ze kwam als een geschenk uit de hemel toen Sil opzei.
Roxanne weet veel van boeken, maar nog meer van kinderboeken. Naast haar werk bij Over het water werkt ze als redacteur en ze heeft jarenlange boekhandelservaring. Als de winkel ineens opvallend netjes is of frisse etalages heeft: dat is Roxannes invloed.

In deze nieuwsbrief staan haar eerste boekentips. In de winkel is ze over het algemeen te vinden op dinsdag en zaterdag, behalve in de maand augustus.

De winkel is de eerste twee weken van augustus gesloten, maar echt missen hoeft niet. We staan dan zowel in Het Parool als in het tijdschrift Buitenleven. Binnenkort ook in een Special van Flow!

Lees hier meer: Onze vakantie-tips