boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

25 maart 2017

Boekenweek!

vrouwlijke auteurs op de boekenweektafel

Eindelijk is de boekenweek er weer! Altijd een goed excuus om een boek te kopen.
Van 25 maart tot en met 2 april is het feest in de boekhandel. Dit jaar is het thema van de boekenweek Verboden vruchten.

Bij besteding van 12,50 of meer aan Nederlandstalige boeken krijg je het boekenweekgeschenk van Herman Koch van ons kado. Daarmee kun je gratis met de trein op 2 april en het is ook nog eens een goeie Koch, zoals Marja Pruis in de Groene Amsterdammer schrijft. Ook het boekenweekessay van Connie Palmen hebben we, De zonde van de vrouw. (3,50)

Hoe langer ik over het thema nadenk, hoe ongemakkelijker ik me erover voel. Is het tegenwoordig zo moeilijk om boeken te verkopen dat we seks nodig hebben om de kassa te laten rinkelen? Als je de voorkant van Katja Schuurman’s bloemlezing van erotische literatuur ziet, zou je het wel denken. Drie foto’s maar liefst, van Katja naakt in zeer suggestieve poses. Het boek is niet op voorraad, maar we bestellen het graag, als je het met eigen ogen wil zien.

Liever dan een boek met een mooie vrouw erop verkoop ik boeken geschreven door mooie (=goeie) schrijfsters. Veel pikanter! Daarom heb ik een ruime selectie boeken geschreven door vrouwen op de boekenweektafel gelegd, titels die ik jullie graag aanraad. Van de essaybundel van Rebecca Solnit, Mannen leggen me altijd alles uit, met scherpe, maar eveneens genuanceerde analyses, tot Swing time, de nieuwe, actuele roman van Zadie Smith. Uiteraard ruim aanwezig zijn de boeken van de twee auteurs die ik interview op de interviewavond: Christine Otten en Roos van Rijswijk. (31 maart, 20 uur)