boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

29 juli 2016

Stevie leest… Het wildste boek voor buiten

wildste boek buiten floortje zwigtman

Pfff… met dit weer wil je alleen maar buiten zijn. Dus waarom zit je dit te lezen? Hup, naar buiten jij! Of lees je dit in de tuin op een electronisch apparaat? Hoe dan ook, dit boek is vast iets voor jou!

In Het wildste boek voor buiten staan zoveel goeie ideeën om buiten te doen dat je hoopt dat het nooit meer gaat regenen. Misschien denk je dat je al genoeg buitenboeken hebt en misschien heb je al een vakantieboek, maar Het wildste boek voor buiten is nóg leuker. Floortje Zwigtman, die het boek maakte, speelt zelf nog heel vaak buiten, denk ik, want ze weet heel goed wat er leuk is aan buiten zijn: lekker rommelen, lekker struinen, lekker dingen uitproberen. Lekker zonder ouders!

Daarvoor geeft Floortje Zwigtman allemaal tips. Het gaat van ‘Maak je eigen wandelstaf’ en ‘Kijk, luister, voel als een dier’ via ‘Maak je eigen weer’ tot ‘Plant je eigen pizza’ en ‘Je eigen onzichtbaarheidsmantel’. Haar plannetjes kan je uitvoeren in de tuin, in het wild of in het park, heel handig dus. Je hoeft niet op vakantie te zijn om iets aan dit boek te hebben en je hoeft geen kasteeltuin te hebben om iets leuks te vinden om te doen.

Zelfs voor binnen heeft ze ideeën. Met Valeria en Elsa maakt ze bijvoorbeeld natuurlijke schoonheidsmiddeltjes (lavendelscrub!). Voor de meeste activiteiten heb je geen volwassene nodig om ze te doen. Dat is fijn!

Goed kunnen lezen is wel handig.

Wel lezen als:
+je je soms verveelt
+je houdt van rommelen en uitproberen met je handen
+je graag zonder je ouders bezig bent

Niet lezen als:
-je buiten het liefst boeken leest (daar hebben we ook tips voor!)
-je vindt dat buiten is om te voetballen
-je op scouting zit