boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

30 april 2016

A Little Life eindelijk vertaald!

Wij wisten het vorig jaar al, maar nu de rest van Nederland ook, dankzij DWDD: ‘Een klein leven’ is een prachtig boek. Het mooiste boek dat ik de afgelopen jaren las, maar ook het verdrietigste. Je krijgt van ons een pakje zakdoekjes kado, omdat zelfs de meest geharde boekhandelaren om dit boek moesten huilen.
Een klein leven is een boek voor fijnproevers! Eigenlijk wil ik je verder niks vertellen. Het is zo fijn om het zelf te ontdekken. Een paar schaarse details: 4 vrienden komen na hun studie in New York en willen het gaan maken. Je volgt ze door hun leven, van ongeveer 20 tot 60 jaar oud, in een soort tijdsvacuüm dat rond het begin van deze eeuw valt. Eén van hen is getekend voor het leven. Dat beïnvloedt hun allemaal.
We hebben een jaar moeten wachten op de Nederlandse vertaling, maar dat was de moeite waard. Mocht je echter net zo gevoelig zijn voor covers als ik en denken: ‘Met deze man wil ik geen 3 weken in bed liggen, dan heb ik ook de Engelse editie met een, in mijn ogen, passender cover. (ja, trek er 3 weken voor uit, of meer, veel meer. Het boek is het waard)