boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

19
april

Leesclub fictie

Vrouw of vos David Garnett

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub fictie lezen we dit keer Vrouw of vos van David Garnett. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

De pasgetrouwde Richard en Silvia Tebrick maken een wandeling rond hun landgoed. Hij wil de jacht zien. Zijn vrouw heeft niet zoveel met jagen, maar volgt haar geliefde echtgenoot. Wanneer de jachthonden voorbij zijn en Richard omkijkt naar zijn vrouw, ziet hij haar niet meer: waar Silvia stond, staat nu een kleine, felrode vos die hem geschrokken aankijkt. Wat kan Richard anders doen dan zijn vrouw mee naar huis dragen, verstopt in zijn mantel zodat niemand haar gruwelijke transformatie ziet?

21
april

Luisteruurtje Arabische sprookjes

arabische sprookjes al galidi

Kom op zaterdag 21 april 2018 met je kinderen luisteren naar Anne-Mieke Bulters. Zij zal prachtige Arabische sprookjes voorlezen uit Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi. Aanvang: 10:00 uur.

Neem je je eigen kussentje mee?

6
mei

Stekjesmarkt

Laat Noord groeien en bloeien en vind er je favoriete stek! Op 6 mei is de traditionele Stekjesmarkt bij de Buiksloterkerk. Breng en ruil je eigen stekjes en zaden en bezoek de markt met biologische planten, kruiden, groenten en zaden voor tuin en balkon, producten van bijen, ‘groenboeken’ en kleine accessoires. Er worden hapjes en drankjes verkocht en er zijn kenners aanwezig voor het geven van tips. Boekhandel Over het water verzorgt die dag de boekverkoop.

Voor meer informatie kijk je op de website van De Buiksloterkerk.

24
mei

Leesclub non-fictie

Van wie is de stad Floor Milikowski

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub non-fictie lezen we dit keer Van wie is de stad van Floor Milikowski. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en buitenland. In de binnenstad worden bakkers en boekhandels vervangen door ijswinkels en grote internationale ketens. Tegelijkertijd maken de hoge woningprijzen Amsterdam onbetaalbaar voor middeninkomens. Het zijn ontwikkelingen die ook spelen in steden als Venetië, Londen en Parijs en die van grote invloed zijn op de identiteit van de stad. Milikowski doet al jaren onderzoek naar de veranderingen en de machtsverhoudingen in Amsterdam. Ze neemt de lezer mee op haar zoektocht naar de winnaars en verliezers en stelt de vraag: van wie is de stad?

27
mei

Het Mooie Kinderboekenfestival

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De achttien boeken die centraal staan op het festival worden gekozen door een jaarlijks wisselende curator. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van Het Mooie Kinderboekenfestival.