boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

19
juli

Leesclub non-fictie

Stilte, ruimte, duisternis Kester Freriks

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub non-fictie lezen we dit keer Stilte, ruimte, duisternis van Kester Freriks. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

In Stilte, ruimte, duisternis onderneemt Kester Freriks een verrassende ontdekkingsreis. Hij zoekt en vindt stilte in de natuur en in de kunst, maakt nachtelijke wandelingen bij het licht van de sterren en doorkruist de leegte van Nederland, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was.
Hij gaat naar het inmiddels opgeheven museum van de stilte, betrekt schilder Mark Rothko en ruimtereiziger André Kuipers in zijn bespiegelingen en onderzoekt hoe in de loop der eeuwen de waardering voor de drie natuurwaarden is veranderd. Dit boek is een eerbetoon aan en een speurtocht naar de intense, vaak onbekende schoonheid van de natuur.

30
augustus

Leesclub fictie

Vaderland Fernando Aramburu

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub fictie lezen we dit keer Vaderland van Fernando Aramburu. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.

12
september

Introductiecursus poëzielezen

Lees je wel eens poëzie maar denk je dat je er te weinig van begrijpt? Laat je gedichten altijd links liggen, maar ben je eigenlijk toch nieuwsgierig? Lees je graag gedichten maar vind je het moeilijk om mooie bundels tegen te komen? Dan is de Introductiecursus poëzielezen wat voor jou.

In vier avonden geven Floor Buschenhenke en Lot Douze een variatie aan openingen en technieken om poëzie te lezen. De avonden variëren in thema van ‘gedicht’, waarin we één gedicht doorgronden en stijlkenmerken bespreken tot ‘oeuvre’, waarin we samenhang binnen bundels en tussen bundels bespreken, tot ‘canon’, waarin we ingaan op de historische ontwikkelingen binnen de poëzie.

Verwacht veel en divers lezen, actieve gesprekken met veel ruimte voor eigen inbreng en na afloop een berg inspiratie voor te lezen bundels en te ontdekken dichters.

Data: woensdag 12, 19, 26 september en 3 oktober
Kosten: € 100,-
Voor meer info en aanmelden: lot@boekhandeloverhetwater.nl