boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

22
maart

Leesclub non-fictie

Mazzel tov Margot Vanderstraeten

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub non-fictie lezen we dit keer Mazzel tov van Margot Vanderstraeten. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

Mazzel tov biedt een indringend, uniek inkijkje in de onbekende wereld van een gesloten orthodox-joods gezin in Antwerpen. Zes jaar lang begeleidt auteur Margot Vanderstraeten de kinderen van de familie Schneider bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot hun wereld. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen – aan beide zijden – respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn zal Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York opzoeken.

4
april

Noorderwoord in het Zonnehuis

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!

Op 4 april komen onder andere Marjolijn van Heemstra, Thomas Verbogt en Birgit Schuurman naar het Zonnehuis. Lot is ook weer present met de boekentip!

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van SLAA.

19
april

Leesclub fictie

Vrouw of vos David Garnett

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub fictie lezen we dit keer Vrouw of vos van David Garnett. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

De pasgetrouwde Richard en Silvia Tebrick maken een wandeling rond hun landgoed. Hij wil de jacht zien. Zijn vrouw heeft niet zoveel met jagen, maar volgt haar geliefde echtgenoot. Wanneer de jachthonden voorbij zijn en Richard omkijkt naar zijn vrouw, ziet hij haar niet meer: waar Silvia stond, staat nu een kleine, felrode vos die hem geschrokken aankijkt. Wat kan Richard anders doen dan zijn vrouw mee naar huis dragen, verstopt in zijn mantel zodat niemand haar gruwelijke transformatie ziet?

6
mei

Stekjesmarkt

Laat Noord groeien en bloeien en vind er je favoriete stek! Op 6 mei is de traditionele Stekjesmarkt bij de Buiksloterkerk. Breng en ruil je eigen stekjes en zaden en bezoek de markt met biologische planten, kruiden, groenten en zaden voor tuin en balkon, producten van bijen, ‘groenboeken’ en kleine accessoires. Er worden hapjes en drankjes verkocht en er zijn kenners aanwezig voor het geven van tips. Boekhandel Over het water verzorgt die dag de boekverkoop.

Voor meer informatie kijk je op de website van De Buiksloterkerk.

27
mei

Het Mooie Kinderboekenfestival

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De achttien boeken die centraal staan op het festival worden gekozen door een jaarlijks wisselende curator. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van Het Mooie Kinderboekenfestival.

1
juni

Boekpresentatie NDSM

Boekpresentatie over NDSM. Aanvang: 17.00 uur.

Meer informatie volgt.