boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

24
mei

Leesclub non-fictie

Van wie is de stad Floor Milikowski

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub non-fictie lezen we dit keer Van wie is de stad van Floor Milikowski. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en buitenland. In de binnenstad worden bakkers en boekhandels vervangen door ijswinkels en grote internationale ketens. Tegelijkertijd maken de hoge woningprijzen Amsterdam onbetaalbaar voor middeninkomens. Het zijn ontwikkelingen die ook spelen in steden als Venetië, Londen en Parijs en die van grote invloed zijn op de identiteit van de stad. Milikowski doet al jaren onderzoek naar de veranderingen en de machtsverhoudingen in Amsterdam. Ze neemt de lezer mee op haar zoektocht naar de winnaars en verliezers en stelt de vraag: van wie is de stad?

27
mei

Het Mooie Kinderboekenfestival

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De achttien boeken die centraal staan op het festival worden gekozen door een jaarlijks wisselende curator. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van Het Mooie Kinderboekenfestival.

31
mei

Leesclub fictie

Zeldzame aarden Sandro Veronesi

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub fictie lezen we dit keer Zeldzame aarden van Sandro Veronesi. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

Binnen een tijdsbestek van 24 uur verliest een man de controle over zijn gehele leven. Zonder het te weten blijkt hij in zee te zijn gegaan met een louche compagnon. Hij vindt zijn kantoor verzegeld en ontdekt dat zijn compagnon is gevlucht en hem met de problemen heeft opgezadeld. Ook breekt hij definitief met zijn vriendin, terwijl intussen zijn dochter van huis is weggelopen. Hij voelt zich opgejaagd en vlucht, maar de plotselinge puinhoop van zijn leven maakt op hem ook de indruk van een nauwkeurig ontwerp.

6
juni

Introductiecursus poëzielezen

Lees je wel eens poëzie maar denk je dat je er te weinig van begrijpt? Laat je gedichten altijd links liggen, maar ben je eigenlijk toch nieuwsgierig? Lees je graag gedichten maar vind je het moeilijk om mooie bundels tegen te komen? Dan is de Introductiecursus poëzielezen wat voor jou.

In vier avonden geven Floor Buschenhenke en Lot Douze een variatie aan openingen en technieken om poëzie te lezen. De avonden variëren in thema van ‘gedicht’, waarin we één gedicht doorgronden en stijlkenmerken bespreken tot ‘oeuvre’, waarin we samenhang binnen bundels en tussen bundels bespreken, tot ‘canon’, waarin we ingaan op de historische ontwikkelingen binnen de poëzie.

Verwacht veel en divers lezen, actieve gesprekken met veel ruimte voor eigen inbreng en na afloop een berg inspiratie voor te lezen bundels en te ontdekken dichters.

Data: woensdag 6, 13, 20 en 27 juni
Voor meer info en aanmelden: lot@boekhandeloverhetwater.nl

9
juni

Luisteruurtje Zeb.

Zeb Gideon Samson

Kom op zaterdag 9 juni 2018 met je kinderen luisteren naar Anne-Mieke Bulters. Zij zal voorlezen uit het geestige en ontregelende kinderboek Zeb. van Gideon Samson. Aanvang: 10:00 uur.

Neem je je eigen kussentje mee?

21
juni

Over de vloer gaat Over het water

Over de vloer Odette Wolff

Op donderdagmiddag 21 juni is de boekpresentatie van Over de vloer van Odette Wolff bij Boekhandel Over het water. Het boek zal worden geïntroduceerd door Lot Douze, eigenaresse van de boekhandel. Aansluitend wordt er gesigneerd en een drankje gedronken. Aanvang: 17:00 uur.