boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

21
juni

Over de vloer gaat Over het water

Over de vloer Odette Wolff

Op donderdagmiddag 21 juni is de boekpresentatie van Over de vloer van Odette Wolff bij Boekhandel Over het water. Het boek zal worden geïntroduceerd door Lot Douze, eigenaresse van de boekhandel. Aansluitend wordt er gesigneerd en een drankje gedronken. Aanvang: 17:00 uur.

27
juni

Black Stories oplossen met Wijnand de Jong

Echt alsof Wijnand de Jong

Kom op woensdagmiddag 27 juni Black Stories oplossen met Wijnand de Jong, schrijver van Echt alsof. Wijnand heeft een paar duistere raadsels uitgekozen, die alleen met jouw hulp opgelost kunnen worden. Daarna zal Wijnand voorlezen uit zijn boek en kun je al je prangende vragen aan hem stellen. Voor kinderen vanaf 10 jaar.
Aanvang: 15:00 uur.

5
juli

Leesclub fictie

Hier Joke van Leeuwen

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub fictie lezen we dit keer Hier van Joke van Leeuwen. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

Hier is het huis aan de grens waar Stamvader woont. Van generatie op generatie lijkt het leven in het naburige dorp onveranderlijk, de mensen vieren er jaarlijks hun feesten. Stamvader is van elders gekomen om de grens te bewaken, en voert alles volgens de regels uit. Vreemdelingen zijn niet welkom, smokkelen is verboden, wantrouwen is zijn werk.
Wanneer hij hulpbehoevend wordt, volgt zijn zoon Bardo hem op en zorgt diens vrouw Mara voor haar eigenwijze schoonvader, terwijl ze op betere tijden blijft hopen. Licht en warmte komen van Kleine, hun dochtertje, dat de barrières leert kennen, maar speels en onbevooroordeeld tussen iedereen door vlindert.

19
juli

Leesclub non-fictie

Stilte, ruimte, duisternis Kester Freriks

Aanvang: 20 uur, Van der Pekstraat 59

Met de leesclub non-fictie lezen we dit keer Stilte, ruimte, duisternis van Kester Freriks. Wil je meedoen met de bespreking? Dat kan. Meld je aan via de mail. Meer informatie over Lezen Over het water vind je hier.

In Stilte, ruimte, duisternis onderneemt Kester Freriks een verrassende ontdekkingsreis. Hij zoekt en vindt stilte in de natuur en in de kunst, maakt nachtelijke wandelingen bij het licht van de sterren en doorkruist de leegte van Nederland, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was.
Hij gaat naar het inmiddels opgeheven museum van de stilte, betrekt schilder Mark Rothko en ruimtereiziger André Kuipers in zijn bespiegelingen en onderzoekt hoe in de loop der eeuwen de waardering voor de drie natuurwaarden is veranderd. Dit boek is een eerbetoon aan en een speurtocht naar de intense, vaak onbekende schoonheid van de natuur.

12
september

Introductiecursus poëzielezen

Lees je wel eens poëzie maar denk je dat je er te weinig van begrijpt? Laat je gedichten altijd links liggen, maar ben je eigenlijk toch nieuwsgierig? Lees je graag gedichten maar vind je het moeilijk om mooie bundels tegen te komen? Dan is de Introductiecursus poëzielezen wat voor jou.

In vier avonden geven Floor Buschenhenke en Lot Douze een variatie aan openingen en technieken om poëzie te lezen. De avonden variëren in thema van ‘gedicht’, waarin we één gedicht doorgronden en stijlkenmerken bespreken tot ‘oeuvre’, waarin we samenhang binnen bundels en tussen bundels bespreken, tot ‘canon’, waarin we ingaan op de historische ontwikkelingen binnen de poëzie.

Verwacht veel en divers lezen, actieve gesprekken met veel ruimte voor eigen inbreng en na afloop een berg inspiratie voor te lezen bundels en te ontdekken dichters.

Data: woensdag 12, 19, 26 september en 3 oktober
Kosten: € 100,-
Voor meer info en aanmelden: lot@boekhandeloverhetwater.nl