boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

03 december 2019

Grote verwachtingen

grote verwachtingen

Meer dan 40 lootjes werden er ingevuld voor onze Sinterklaasactie. We hadden een gebonden exemplaar van Geert Maks Grote verwachtingen om weg te geven. Klanten mochten iemand anders opgeven om het boek te winnen. Mét reden! Wie heeft een boek verdiend? vroegen we. Wie is dit jaar zoet geweest?

Veel mensen waren dat dit jaar. Vooral ouders! Kinderen vonden dat hun ouders en boek verdienden vanwege goede zorgen voor henzelf, de kleinkinderen of anderen in hun omgeving. Ontroerend waren ook de vele steuntjes in de rug voor naasten die het moeilijk hadden gehad. Mensen met pech aan hun huis, nare gezondheidsklachten of sterfgevallen in hun omgeving werden geroemd om hun moed, veerkracht en doorzettingsvermogen. Opvallend: er werden 3 fijne buren genomineerd, eentje bijvoorbeeld omdat hij plastic raapt tijdens het uitlaten van de hond.

Na al die lieve woorden vonden we het haast jammer dat we maar één exemplaar te vergeven hadden. Brengen jullie zelf jullie lieve woorden over aan al die gewaardeerde naasten? Sinterklaas is een mooie gelegenheid om dat eens te doen!

Sint trok blind één van de lootjes. Het boek ging naar een man, die het beste wil voor zijn kinderen. Niet door zijn kinderen werd hij genomineerd, maar door zijn partner.

Piet dichtte:

Beste …

Een belangrijk iemand in jouw leven
Raadde Sint aan om jou dit boek te geven.
Het gaat over een gebied dat je interesseert,
Wellicht dat je hierover nog iets nieuws leert.
Zodat niets jou en je kinderen
In de toekomst zal kunnen hinderen.
Temper je verwachtingen vooral niet
En maak gauw het pakje open, zegt deze Piet.

Met de groeten van BoekhandelsPiet!

lootjes in schaal