boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Luxe cadeaus

Sommige boeken zijn niet alleen mooi om te lezen, maar ook prachtig om te zien. Echte boeken om cadeau te geven. Dat zie je soms ook aan de prijs.

Ons boek van het jaar!

Deze atlas laat zien dat je geen hersenwetenschapper hoeft te zijn om ons brein te doorgronden. Aan de hand van boeiende breinvragen en honderden speciaal voor dit boek ontworpen visualisaties kom je alles te weten over je hersenen en jezelf.

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Alom bejubeld en bekroond. Aan de hand van het leven van Eliza May Drayden, schrijfster in de 19e eeuw, neemt Anjet Daanje de lezer mee in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt.

Dit boek presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Een fascinerende, meeslepende en veel completere geschiedenis van de Middeleeuwen, die ons laat zien dat de Middeleeuwen aanzienlijk meer op onze tijd leken dan we misschien denken.

schilders van amsterdam

Boeiende schilderijen en schilders van Amsterdam, kunsthistorisch belicht

Aangrijpende en diepgaande essay, vaak met een knipoog, die ogenschijnlijk over de muziek gaan, maar tegelijkertijd bespiegelingen over het leven zijn.

De nieuwe grote roman van Nino Haratischwili, die vertelt over een verloren land en een verloren generatie, een revolutie die haar eigen kinderen opeet, over liefde en verraad en een diepe vriendschap tussen vier vrouwen.

walvistheater quinn

Fijn geschreven, invoelbaar, interessante karakters, en dan ook nog wereldgeschoedenis tussen twee oorlogen gezien door drie steeds ouder wordende kinderen.

Geweldig interessant, niet alleen voor kleine kinderen maar ook voor ouderen en ouders.