boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Kinderboekenweek 2017

Wat een heerlijk thema voor de kinderboekenweek: Griezelen!
Zoveel gruwelijk spannende boeken! Zulke spannende figuren: monsters, spoken, skeletten en zombies.

Dit jaar schreef Janneke Schotveld – bekend van Superjuffie!- het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep. Je krijgt het cadeau bij besteding van 10 Euro of meer aan kinderboeken.
Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Ook dit jaar weer is een speciaal prentenboek gemaakt voor de kinderboekenweek. Gouden Griffel-winnaar Martijn van der Linden tekende Knikkeruil. Alleen al van de schutbladen word je vrolijk: ontelbaar veel verschillende soorten knikkers aan de voorkant, allerlei dieren gevormd tot knikker aan de achterkant. Je kijgt een netje knikkers kado om door de poortjes in het boek te schieten. Het prentenboek is voor 6,95 bij ons te koop. Zolang de voorraad strekt.

Bij ons staat Knikkeruil in een bak met knikkers. Raad hoeveel knikkers in de bak zitten en win een Over-het-water-boekenbon! (alleen voor kinderen t/m 12, bekendmaking van de winnaar op 13 oktober)

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Korte verhalen over 100 vrouwen in woord en beeld, inspirerende levens van over de hele wereld.