boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Zout, vet, zuur, hitte: De vier elementen van goed koken

Zout, vet, zuur, hitte Samin Nosrat
  • Zout, vet, zuur, hitte: De vier elementen van goed koken
  • Nosrat, Samin
  • € 35,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Al na één hoofdstuk in Zout, vet, zuur, hitte ga je anders kijken. Samin Nosrat legt zo goed uit hoe elk van de vier elementen inwerkt op eten en de bereiding van eten dat zelfs het koken van pasta niet meer hetzelfde is. Verwacht geen standaard kookboek, maar een boek vol techniek, uitleg, chemie en dat dan met prachtige, verhelderende illustraties en veel voorbeelden uit Nosrats eigen kookpraktijk. Én recepten. Echt een aanvulling op haar Netflixserie.

Van de uitgever:
Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!

Zout – verbetert de smaak
Vet – zorgt voor smaak en textuur
Zuur – brengt balans aan in de smaak
Hitte – bepaalt de textuur

Samin vertelt over haar reis van culinaire beginneling naar prijswinnend chef-kok, en dicht daarmee het gat tussen thuis en de professionele keuken. Haar charmante verteltrant ontrafelt het geheim van de kookkunst voor iedereen. Het boek bevat een canon van 100 essentiële recepten, met vele variaties. Daarmee kun je de lessen in de praktijk brengen. Tover uitgebalanceerde vinaigrettes op tafel, perfect gekaramelliseerde groenten, hemels zacht stoofvlees, luchtig gebak. Zout, vet, zuur, hitte wordt een kompas in je keuken en is voorbestemd om een regelrechte klassieker te worden.

 

ISBN 9789000360017
Uitgever Unieboek Spectrum
Verschenen 2018
Bladzijden 486 blz.
Bindwijze Gebonden