boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Zoo lang ik hoop te leven

zoo langik hoop te leven cari
  • Zoo lang ik hoop te leven
  • Claudia Carli
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Als je het weet, zijn de poëzie-versjes tranentrekkend

Aby:
19 meisjes schreven in het poëziealbum van Alie. Van die echte poëziealbum-gedichtjes. Eeuwige trouw. Altijd vrienden Nooit vergeten. Rozen die verwelken.
En dan blijken 13 van de schrijfsters, en de eigenares van hetv album de oorlog niet overleefd te hebben. Vermoord door de jodenhaters. Schrijfster Claudia Carli onderzocht wat er met hen en met Alie gebeurd is, en verwoordt dat in fictieve gesprekken.

De uitgever:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Alida (Alie) Lopes Dias twaalf jaar en voor haar verjaardag krijgt ze een poëziealbum. Alie is Joods en aan het begin van het nieuwe schooljaar in 1941 moet ze net als alle andere Joodse kinderen naar een Joodse school. Terwijl het net zich rond hen begint te sluiten, gaat het dagelijks leven door en Alie laat al haar vriendinnetjes in haar album schrijven. Het laatste gedichtje wordt eind 1942 opgeschreven. In het voorjaar van 1943 worden Alie en haar moeder zelf van huis gehaald en naar Kamp Vught gebracht om van daaruit gedeporteerd te worden naar Sobibor. Van de negentien meisjes die in het album hebben geschreven, overleefden er maar zes de oorlog. Alies zus Gretha overleefde en gaf het poëziealbum tegen het einde van haar leven aan de stiefvader van Claudia Carli, een goede vriend van Gretha. Hij gaf het album aan Claudia.
Zoo lang ik hoop te leven is het verhaal van Alida, haar gezin en haar vriendinnen. En het is een verhaal over liefde, onderdrukking en het hartverscheurende noodlot dat samenkomt in een poëziealbum.

 

ISBN 9789022587577
Uitgever meulenhoff boekerij
Verschenen 2019
Bladzijden 432 blz.
Bindwijze Paperback