boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

zo gepiept

Zo gepiept levie
  • zo gepiept
  • samuel levie
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95.

Aardappels. Nog meer aardappels. Niks mis mee.

Aby:
Ik vroeg me af wat ik zou eten en vond het antwoord in dit kookboek. Een salade van krieltjes met groene asperges en buratta.

Maar voor de rest van het jaar staan er ook allerlei fijne suggesties in, geordend per jaargetijde, geschikt voor vlees-, vis- en groente-eters, lekker helder beschreven en geïllustreerd, zodat je weet wat je moet doen en hoe het eruit moet zien. Een aardappelkookboek van een worstenmaker die meer dan alleen maar worst lust.

 

De uitgever:
De traditionele AGV-maaltijd (aardappels-groentenvlees) vormt voor veel huishoudens nog altijd de dagelijkse basis. En terecht, want volgens recent onderzoek door het RIVM is de AGV dé maaltijd die gemiddeld genomen de meeste groenten bevat. Met dit boek wil Samuel Levie door middel van spannende en lekkere recepten de AGV in een modern jasje steken.

Zo gepiept bevat vijftig recepten uit diverse windstreken. De aardappel (A) is de vaste waarde, de groenten (G) zijn volop aanwezig en de (V) staat voor vis, vlees of vega, en hiermee wordt eindeloos gevarieerd. De ingrediënten van de recepten veranderen met de seizoenen mee. De gerechten zijn complete en gezonde avondmaaltijden (die met kleine aanpassing ook als lunch kunnen worden gegeten) en hebben een actieve bereidingstijd van maximaal een halfuur. Bovendien bevat Zo gepiept vele tips om verspilling te voorkomen.

ISBN 9789038810584
Uitgever nijgh en van ditmar
Verschenen 2021
Bladzijden 160 blz.
Bindwijze Hardcover