boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

zeemeermeisje

zeemeermeisje schmitz
  • zeemeermeisje
  • Jowi Schmitz
  • € 15,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Weer een fijn meeslepend jeugdboek van Jowi Schmitz

Aby:
Vooruitwaarschuwing: Fan van de boeken van Jowi Schmitz, hier!
Een fijn 10+leesboek, over een pubermeisje dat de weg moet vinden in een minder dan door haarzelf wenselijk geacht georganiseerd leven, met mensen die er wat bijzondere levenspatronen op nahouden. En ja(!), ze weet zich uiteindelijk goed te redden, en helpt gaandeweg ook nog wat morsige types op weg naar een vervulend leven!

de uitgever:
Miki ontdekt op het dak van haar huis een oude vrouw. Het is Chris, die daar een tent heeft gebouwd en samen met haar hond Bux een geheim leven leidt. Miki woont nog niet zo lang in de stad, ze komt uit Dedemsvaart, daar hebben ze geen dames op daken. Ze moet er dus even aan wennen. Wat het allemaal niet makkelijker maakt, is dat de moeder van Miki op het punt staat op reis te gaan. Nóg meer verandering, en Miki vindt dat maar niks. Totdat ze ontdekt dat Chris haar nodig heeft. Dat is voor het eerst, Miki is nog nooit nodig geweest. Ze besluit het diepe in te duiken en samen met Chris en Bux op een boot te stappen. Een zeevrouw, een zeehond en een zeemeermeisje. Jowi Schmitz schreef met ‘Zeemeermeisje’ een boek over een wereld waarin de dingen niet zwart-wit zijn, maar veelkleurig. Of ‘modderig’, zoals Miki het liever noemt. Een boek over het verleggen van verlangens en over het onder ogen zien van de modderigheid van het leven – en er nog blij van worden ook.

ISBN 9789089673725
Uitgever Hoogland & Van Klaveren
Verschenen 2022
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze hardcover