boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wintervlucht. Het seizoen van de gans

  • Wintervlucht. Het seizoen van de gans
  • Stephen Rutt
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

De gans. Zo’n gewone, saaie vogel. Rutt ontdekte hem dan ook pas laat: ‘Hun gewoonte om altijd in het landschap aanwezig te zijn, niet meer en niet minder, de vertrouwde aanbllik van deze vogels, riep een zekere apathie op.’ Tot een avond op een nieuwe plek, in een nieuw huis, het eerste rustmoment na de verhuizing: ‘Het is op dat moment dat ik mijn eerste vlucht ganzen zie. Eén enkele pijlvormige rij vogels, in de verte boven de heuvels, op weg naar het zuiden en tegen de achtergrond van de ondergaande zon. Het is 23 september. De winter van de gans is begonnen.’ Zijn fascinatie voor de gans en haar beweging met de seizoenen ook.

van de uitgever:

Het neerstrijken van enorme zwermen ganzen in Groot-Brittannië is een groots natuurspektakel dat tot ieders verbeelding spreekt. Sinds natuurschrijver Stephen Rutt daarvan getuige was, volgt hij de levens en gewoonten van veelvoorkomende ganzensoorten en onderzoekt hij de rol die ze in onze cultuur en geschiedenis spelen.

Wintervlucht neemt de lezer mee op een persoonlijke rondreis door het grensgebied van land en water dat door deze ganzen wordt bevolkt – en door de korte dagen, wisselende weersomstandigheden en lange nachten van een seizoen waarin we onze alledaagse omgeving delen met deze grote, gakkende, verbluffende en sociale vogels.

ISBN 9789089898876
Uitgever Terra Lannoo
Verschenen 2021
Bladzijden 191 blz.
Bindwijze Hardcover